Tapahtumat juontajan kotiovella johtivat kevään uutuusohjelma Studion käsikirjoitukseen

0:37
Videolla näkyy, kuinka mies piikittää keskellä kirkasta päivää Helsingin keskustassa.

Nina Rahkola ja Kirsi Alm-Siira luotsaavat ensi viikosta alkaen Maikkarin tiistai-illoissa uutta keskusteluohjelmaa nimeltä Studio. Sarjan yhden jakson idea syntyi tapahtumasta, johon Rahkola törmäsi kotiovellaan.

– Olin lähdössä koiran kanssa aamukahdeksalta pikaisesti aamulenkille ja astuin taloyhtiöni alaovesta ulos. Ovella vastassa odotti pariskunta, joka pyrki sisään samalla ovenavauksella, Rahkola kertoo.

– Miehellä oli kädessään huumeneula, jonka hän piilotti selkänsä taa luikahtaessamme toistemme ohi oviaukossa. Kun palasin sisään hetkeä myöhemmin, kävi ilmi, että pariskunta ei ollutkaan matkalla yhteenkään asuntoon.

Rahkola kertoo, että nainen makasi rappukäytävän porrastasanteella x-asennossa, kun mies upotti neulan hänen kaulasuoneensa.

– Astelin naisen jalkojen yli, toivotimme toisillemme huomenet ja jatkoimme aamurutiinejamme.

Tapahtuman arkisuus pysäytti.

– Huumeista ja niiden käyttäjistä käydään julkisuudessa verrattain vähän keskustelua. Monien tiedot päihteistä ylipäätään voivat perustua peruskoulun vaatimattomaan oppimäärään, ellei aihealue ole herättänyt omaa tiedonnälkää.

– Porttiteoria ja varoitteluun perustuva argumentaatio olivat kaikki, mitä itse aiheesta teinivuosina ymmärsin. Se ei antanut riittäviä avaimia käsitellä edes omaa suhdettani päihteisiin, olipa kyse sitten alkoholista, kannabiksesta tai kovista huumeista.

Mihin mielipiteet perustuvat?

Artikkelin liitteenä oleva video on kuvattu helsinkiläisasunnon ikkunasta. Videolla mies piikittää itseään ratikkapysäkillä keskellä kirkasta päivää.

Tällaisten tapahtumien olemassaoloa ei voi olla enää huomaamatta Helsingin keskustassa asuessa.

Päihteet tuovat iloa, niille on oma tarpeensa, mutta ne tuovat myös paljon huolta ja murhetta. Jokaisella suomalaisella on mielipiteensä päihteistä, mutta mihin kunkin mielipiteet perustuvat?

Arkiset tapahtumat, kokemukset ja aiheeseen liittyvä tutkittu tieto ovat lähtökohta Studiossa kuultaville keskusteluille.

Ohjelmassa on kymmenen jaksoa ja ne nähdään tiistaisin kello 21-22 Maikkarilla ja mtv.fi:ssä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja