Tapahtuma-ala on rajussa ahdingossa koronan takia – katso suora lähetys mielenilmauksesta MTV Uutiset Livessä kello 14.30

23:42

Helsingin kansalaistorilla ja Eduskunnan portailla järjestetään mielenosoitus tapahtuma-alan pelastamiseksi. Katso suora lähetys mielenosoituksesta MTV Uutiset Livessä kello 14.30.

Koronavirus on kurittanut rajusti tapahtumateollisuudessa työskenteleviä yrityksiä ja työntekijöitä. Mikäli ala ei pääsee käynnistymään toivotulla tavalla, uhkaa kokonaisarvosta kadota 1,5 miljardia euroa. Myös alan 20 000 kokoaikaista ja 175 000 tilapäistä työpaikkaa ovat vaarassa.

– Tilanne on katastrofaalinen, toteaa Tapahtumateollisuus ry:n puhenainen ja hallituksen jäsen Mirva Merimaa kertoi MTV Uutisille.

Mielenilmauksen lisäksi tapahtumassa luovutetaan Tapahtumateollisuus ry:n valmistelema esitys alan omasta tuesta elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Esitettävän tukimallin avulla tapahtuma-alojen yritykset voisivat saada korvauksia syntyneistä tappioista sekä tukea työntekijöiden uudelleen työllistämiseen.

MTV Uutisten Liven haastattelussa kello 14.30 muusikko Mira Luoti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja