Mainos

Tanssii tähtien kanssa huipentuu illalla

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman suosio ja julkisuus ovat hämmästyttäneet niin tekijät kuin katsojatkin. Kisa päättyy illan finaaliin, jossa mestaruudesta tanssivat Mariko ja Sari Siikander.

Tanssii Tähtien kanssa -ohjelman toinen tuotantokausi on ollut yhtä suurta suosiota kuin ensimmäinenkin. Illan finaalissa mukana olevat kaksi tanssiparia ovat Mariko ja Aleksi Seppänen sekä Sari Siikander ja Mikko Ahti.

Ensimmäisenä vuonna julkisuuden määrä hämmästytti ja ohjelma ylitti kaikki odotukset. Nyt kyse on ollut lähinnä odotusten täyttämisestä, missä tyytyväisyyttään myhäilevän tuottajan mielestä on onnistuttu täydellisesti.

- Ohjelma on täyttänyt kaikki ne odotukset, mitä sille asetettiin viime tuotantokauden perusteella. Vuosi sitten kyse oli yksinomaan odotusten ylittämisestä. Tiesimme ainoastaan, miten formaatti on otettu vastaan muissa maissa, mutta emme voineet tietää, miten suomalaiset sen ottaisivat vastaan. Viime vuosi jo kertoi, että suomalaiset ottivat avosylin vastaan positiivisen, iloisen ja hyvänmielen formaatin, sanoo ohjelman tuottaja Jaana Besmond.

Viime vuonna tähtenä tanssinut toimittaja Katja Kannonlahti oli myös yllättynyt julkisuuden määrästä.

- Julkisuuden määrä yllätti hurjasti. Ajattelin, että joo, tästä varmaan ollaan kiinnostuneita, mutta en mä ajatellutkaan, että kiinnostus olisi niin valtava. Ihmiset oli hirveen vahvasti jonkun puolella tai jotakin vastaan. Itse siinä työryhmässä ei nähnyt sitä. Me oltiin siellä kisaamassa, mutta enemmän me oltiin tekemässä jotakin, jota ei oltu aikaisemmin tehty.

Myös tuottaja tuntee saaneensa olla mukana jossakin ainutlaatuisessa:

- Vuosi sitten katsojaluvut kyllä yllätti. Se että ohjelmalla on keskiarvoisesti 1,5 miljoonaa katsojaa joka sunnuntai on iso asia Suomessa. Ei varmaan montaa kertaa elämässään tuottajakaan Suomessa pääse tuottamaan tällaista menestystarinaa, joka vastaanotetaan tässä mittakaavassa. Se on ollut ihana positiivinen asia ja tietysti tänä vuonna jännitettiin, että vieläkö asia kiinnostaa yhtä paljon ja näinhän se kiinnosti.

Mörrimöykkyjen maakin innostui

Tuottajan kannalta suurin työ tehdään ennen kuin yhtäkään tanssiaskelta on otettu. Tähtiä Suomen taivaalla tuikkii, mutta valinta on monivaiheinen ja huolellinen:

- Valinta on iso työ. Jos 13 viikkoa on tanssittu ja harjoiteltu tanssia, ja siitä 8 viikkoa on seurattu suoria lähetyksiä, niin työtähän on nimenomaan tanssitähtien valitseminen, jota on tehty jo viime keväästä asti ja aktiivisesti heti kesälomien jälkeen. Me ollaan pieni maa, meillä on upeita tähtiä, mutta ei suinkaan siinä mittakaavassa kuin esimerkiksi jossain Englannissa tai jopa Ruotsissakaan. Panostamme tähtien valintaan todella paljon, koska täytyy löytyä se kontaktipinta sieltä katsomosta, täytyy löytyä se positiivinen vastaanottaja näille meidän tähdille ja myöskin se spektri ettei me valita samasta muotista näitä meidän tanssitähtiä. Ohjenuorana on, että sieltä löytyisi nuoremmille ja vanhemmille, eri alojen edustajille samaistumispintaa ja ihailun kohdetta, sanoo tuottaja Jaana Besmond.

1,5 miljoonaa viikoittain keräävä ohjelma perustuu osittain myös siihen, että katsojilla on mahdollisuus vaikuttaa suosikkiensa pärjäämiseen. Äänestäjien määriä Besmond ei suostu kertomaan:

- Kyse on prosentuaalisia osuuksia koko katsojamäärästä, on kysymyksessä mikä tahansa ohjelma. Ja kun verrataan menestysohjelma Idolsiin, niin kyllähän tanssiohjelma kiehtoo ja puhuttelee kokonaisuudessaan toisentyyppistä ikäryhmää. Voittopuolisesti nuoriso ei ole se meidän katsojaryhmä vaikkakin nuorisoa paljon siellä ruutujen ääressä onkin. Se myös kertoo sen, että vanhempi väestö ei ehkä niin innokkaasti osallistu netin ja soitteluiden kautta kuin esimerkiksi Idols-tyyppisessä formaatissa.

Ohjelmaa aktiivisesti seuraavat ihmiset innostuvat, mutta eivät välttämättä äänestämiseen saakka:

- Juontaja Marco Bjurström sanoi viime vuonna viimeisessä ohjelmassa, että mörrimöykkyjen maakin innostui. Ehkä me mörrimöykkyjä positiivisessa mielessä ollaankin, vaikka meissä, ainakin osassa meistä, slaavilaista verta virtaakin. Kyllähän täällä tunteet kuohuu, mutta niitä ei herkästi näytetä. Mutta ehkä tämä ohjelma on osaltaan auttanut iloitsemaan ja kyynelehtimään näiden tanssiparien myötä.

Jatkuvasti lööpeissä

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelma alkoi MTV3-kanavalla 25.2. Iltapäivälehdissä on julkaistu sen jälkeen noin 50 juttua aiheesta eli lähes joka päivä ohjelmaa on puitu julkisuudessa.

Lööppien määrä ei enää tänä vuonna ohjelman tuottajaa Jaana Besmondia yllättänyt. Mutta asiat, jotka sinne tänä vuonna nostettiin, kylläkin joskus:

- Lööppien määrä oli viime vuonnakin mammuttimainen, muistaakseni meillä oli jo viime vuonna yli 90 etusivulööppiä. Olemme raamittaneet ne toimistomme seinälle ja katselemme niitä päivittäin, naurahtaa Besmond.

- Määrä ei siis yllättänyt, mutta ehkä tänä vuonna pikkaisen harmittaa, en tiedä tuottajana vaiko henkilökohtaisesti, enemmän tapa miten haetaan ja kaivetaan asioita. Eihän tanssimisessa suinkaan ole kysymys esimerkiksi riisumisesta. Mutta se on journalismia ja tää on vapaa maa ja kaikilla täytyy olla vapaus myös niihin asioihin. Kuten tiedämme, näinhän se on monen muunkin asian kohdalla, että lööppihän ei kerro totuutta asiasta.

Myös viime vuoden tähteä ehdottomuus ja kriittisyys oudoksuttavat:

- Se oli ihanaa, että ihmiset otti sen omakseen, mutta se mikä siinä oli jollakin tavalla karua ja joka on tullut tänäkin vuonna esiin on se, että jos sä olet jonkun puolesta niin sä olet jotakuta vastaan. On kiva, että ollaan puolesta, mutta ei nyt tarvi lytätä. Jokainen varmasti tekee parhaansa ja jos kaikki me kritisoitais kaikkea, mitä muut tekee niin, voi voi kun meillä olis negatiivista. Mä haluaisin kääntää sen niin päin, että iloitaan muitten onnistumisista ja näytetään, että on mahtavaa, että joku uskaltaa tehdä jotakin, mitä se ei oikeasti osaa. Se on vähän sama kun me puhutaan vieraita kieliä ja me ei uskalleta avata suutamme, jos me ei puhuta sitä täydellisesti. No, sit me ollaan hiljaa eikä saada sitä meidän maitokahvia jossakin maailmalla, sanoo Katja Kannonlahti.

Suosion salaisuus

Molemmat naiset korostavat ohjelman suosiossa sen herättämiä tunteita. Sitä, että kotisohvalla ja kahvipöydässä voi olla kovasti jotakin mieltä, tsempata, ihailla ja kannustaa jotakuta.

Katja Kannonlahden mukaan yhtä selkeää syytä valtavaan menestykseen ei ole:

- Kyllä siihen vaikuttaa monta asiaa. Ensinnäkin tanssihan on makeeta katsottavaa. Se tuo glamouria, jota arkipäivässä ei ole. Kun me mennään tuolla harmaassa säässä, hartiat korvissa, pienessä tihkusateessa niin se elämä näyttää ihan toisenlaiselta kun siinä, että sulla on kristallikruunuja, samettia, säihkettä, upeita naisia, hienoja pukuja, hiuksia, taidokkaita esityksiä. Onhan se nyt ihan toisenlaista. Kiinnostavuusarvoa lisää sekin, että siellä on mielenkiintoisia ihmisiä. Tämän kaiken lisäksi katsomaan houkuttelee myös sellainen mä tykkään tämän tyypin tyylistä -tsemppaaminen. Mutta myös viihteen tunnepuolen asiat puhtaimmillaan vaikuttavat. Että jokainen voi meistä himpun verran kuvitella, että miltähän tuntuu seisoa tossa tekemässä yli miljoonalle jotain, josta ei muutama viikko sitten ollut mitään tietoa. Se on tunnepuolella hirvittävän mielenkiintoinen juttu.

Sitä katsellaanko ohjelmaa tähtien vai tanssin takia, tuottaja ei mene arvottamaan:

- En kyllä asettaisi niitä minkäänlaiseen arvojärjestykseen. Me tehdään viihdeohjelmaa tanssimisesta. Tässä täytyy nyt aina muistaa, varsinkin kun näitä lehtien lööppejä on tässä luettu viikkokausia, niin sieltä yritetään hakea kaikki ne mahdolliset vivahteet ja asiat, mihin me ei olla fokusoiduttu ollenkaan. Me ollaan tehty viihteellistä tanssikilpailua, se on tän formaatin perusideologia. Tanssiminen on tärkeää ja myös tanssikulttuurin tuominen suomalaisiin koteihin että, mitä on vakiotanssit ja mitkä on lattaritanssit ja mitä niissä kuuluisi näkyä. Meillä on ollut aivan upea tuomaristo, jotka ovat tuoneet sen oman ammattitaitonsa, jotta me ollaan päästy selville siitä mitä oikeasti on nämä eri tanssit. Mutta sitten toisaalta tähdet, jotka ovat Suomen kansalle tähtiä, ovat antaneet itsensä peliin omana itsenään, eivät omalla vahvuusalueellaan vaan ihan jossain muussa. Kaikesta tästä syntyy se jännitys ja ne odotusarvot ja se ilo siitä onnistumisesta ja se viihteellisyys sitten sitä kautta myös.

Sari ja Mariko finaalissa on huippujuttu

Finaalissa sunnuntaina kohtaavat parit Mariko ja Aleksi Seppänen sekä Sari Siikander ja Mikko Ahti. Voisi jopa puhua unelmafinaalista:

- Me ollaan aivan mielettömän iloisia ja onnellisia siitä, että Sari ja Mariko ovat nimenomaan finaalissa. Kuka tahansa olisi voinut olla. Viime vuoden kokemuksen pohjalta tää on iso asia. Viime vuonna kun herkästi näytti putoavan meidän ihanat naistähdet, ainoastaan Kristiina Elstelä jäi sitten loppumetreille mukaan ja nyt meillä on kaksi vahvaa, mahtavaa naistähteä ja aivan ihastuttavat tanssinopettajat. Musta on tuottajana aivan ihanaa, että meillä on tuoreet ihanat parit ja nyt me nähdään mahtava finaali.

Myös Katja iloitsee vahvojen naisten finaalista:

- Mulla ei ole varsinaisesti ollut suosikkia koko ohjelman aikana. Musta on ollut ihana katsoa, kun ihmiset onnistuu ja huomas, että he ylitti rajoja kerta toisensa jälkeen ja revitteli ja heillä oli kivaa. Mutta täytyy sanoa, kun mä näin ne ensimmäiset joraukset niin sanoin, että mä toivon, että finaalissa on tämä ja tämä pari vastakkain eli nämä mimmit. Ja näin kävi! Mä olin kauhean tyytyväinen, koska alusta asti he oli hirveän hyviä ja sitten se hyvyys on mennyt vaan eteenpäin. He ovat ainoastaan kehittyneet tässä matkalla.

Tuomariston arvosteluun ei Katja Kannonlahden mukaan kannata takertua:

- Jos ajattelee, mitä palautetta nämä tanssijat, tähdet saavat, niin sanotaanhan miehille ja naisille ihan eri asioista, eri pareille sanotaan erilaisista asioista, mutta mun mielestä siihen ei kannata takertua. Enemmän mä haluan korostaa sitä kivaa fiilistä ja miten hienoa on että ihmiset uskaltaa kuin se, että niitä nuijittaisi että kuka on hyvä tai kuka on huono. Oli ne hyviä tai huonoja, niin ne on julkisesti menny tekemään sellasta, jota ne ei tätä ennen ole osannu ja se on mun mielestä kova juttu!

Tuottaja Besmond ei ole virallisesti keskustellut seuraavasta tuotantokaudesta, mutta toivoo tietenkin MTV:n tilausta. Positiivisuus on tarttuvaa ja ohjelman ympärillä on käsittämätön hehku:

- Mä näen kyllä, että tän ohjelman salaisuus on piilee näissä kaikissa arvoissa. Siinä positiivisuudessa, hyväntuulisuudessa, siinä antaumuksessa, millä nämä meidän tanssiparit tätä työtään tekevät, hehän antautuvat tälle täysin sataprosenttisesti. Kyllä se tunnesidonnaisuus syntyy näiden tähtien kautta, se näkyy sieltä ruudusta ja varmasti aiheuttaa niitä reaktioita kotikatsomossa. Mun kohdalla, kun olen jo toistakymmentä vuotta ollut jo mukana, niin täytyy sanoa että on harvinaisen hyväntuulinen tuotanto niin tehdä kuin katsoa ruudusta, sanoo Jaana Besmond.

(MTV3-Miia Parviainen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.