Tanskan kuningattaren vallassaolon 50-vuotisjuhlallisuudet alkavat – Suomesta tilaisuuteen matkaavat presidentti Niinistö ja Jenni Haukio

Tanskan kuningatar Margareeta II:n vallassaolon 50-vuotisjuhlallisuudet alkavat tänään Kööpenhaminassa.

Presidentti Sauli Niinistö osallistuu puolisonsa Jenni Haukion kanssa viikonlopun juhlallisuuksiin. Presidenttipari seuraa juhlallisuuksia yhdessä Pohjoismaiden valtionpäämiesten ja muiden kuningattaren vieraiden kanssa.

Viikonlopun ohjelmassa on muun muassa gaalaesitys Tanskan kuninkaallisessa teatterissa sekä juhlajumalanpalvelus Kööpenhaminan katedraalissa. Juhlallisuudet päättyvät illalliseen Christiansborgin linnassa.

Kuningatar Margareetan valtaannoususta tuli kuluneeksi 50 vuotta 14. tammikuuta. Kuningatar on nykyään yksi maailman pisimpään hallinneista monarkeista. Hän täytti huhtikuussa 81 vuotta.

Kuningatar Margareetan vallassaolojuhlallisuuksia karsittiin sen jälkeen, kun kuningatar Elisabet kuoli toissa päivänä torstaina.  

Esimerkiksi viikonlopun ensimmäisen seremonian oli tarkoitus olla kuninkaallinen vahdinvaihto Amalienborgin linnan edustalla, mutta tämä on peruttu. Lisäksi Tanskan kuningatar on perunut muun muassa vaunukulkueensa Kööpenhaminan läpi sekä palatsin parvekkeella esiintymisen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja