Mainos

Tänään vietetään kansainvälistä jääkarhujen päivää – "Saavat erityislempeä ja rakkautta"

1:02

Tänään 27. helmikuuta vietetään kansainvälistä jääkarhujen päivää. Päivän vietto näkyy myös Ranuan eläinpuistossa, missä asustaa Suomen ainoa jääkarhupari.

Ranuan eläinpuistossa Etelä-Lapissa asuu Suomen ainoat jääkarhut. Venus ja Manasse nauttivat tänään eläintenhoitaja Miia Varankan mukaan erityisestä huomiosta.

– Jääkarhut saavat tänään erityislempeä ja rakkautta, Varanka sanoo nauraen.

– Mutta kyllä ne muutenkin saavat joka päivä erityishuomiota.

Ranuan eläinpuistossa on meneillään hiihtolomakausi, jolloin eläinpuistossa järjestetään päivittäin ruokintanäytöksiä. Juhlapäivän vuoksi jääkarhut pääsevät näytöksen pääosaan.

– Tänään kello 12.30 alkavassa ruokintanäytöksessä jääkarhuille on varattu erityisiä yllätyksiä annettavaksi.

Kansainvälisen jääkarhujen päivä on Polar Bears International -nimisen organisaation lanseerama päivä, jota vietetään vuosittain helmikuun 27. päivä. Taustalla on halu tuoda luonnonvaraisten jääkarhujen ahdinko paremmin ihmisten tietouteen. Ilmaston lämpenemisen myötä jääkarhujen luonnollinen arktisten alueiden elinympäristö on vaarassa kadota.

– Päivään liittyy myös haasteita, miten jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa ilmaston lämpenemisen ehkäisyyn. Tämän vuoden haasteena on se, että kaikki laskisivat kotona huoneiden lämpötiloja muutamalla asteella, Varanka kertoo.

Jääkarhujen päivä on huomioitu myös Tallinnan eläintarhassa, jossa jääkarhujen puuhia voi seurata kello 12 alkaen.

0:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.