Tänään sataa paikoin kaatamalla ja viikko on viileä, mutta kesä ei ole ohi – "Seuraavat viikot keskimääräistä lämpimämpää"

Rankka saderintama pyyhkäisee Itä-Suomesta kohti Lappia – meteorologi näyttää, miten isosta sadealueesta on kyse 4:33
Ranskas saderintama pyyhkäisee Itä-Suomesta kohti Lappia – meteorologi näyttää, miten isosta sadealueesta on kyse

Sateisen ja viileähkön viikon jälkeen kesäinen sää palaa, mikäli tuoretta kuukausiennustetta on uskominen. 

Suomen sääkartta on tänään viileähköä ja sateista luettavaa, kun raskas saderintama pyyhkäisee Suomen itäosien yli kohti pohjoisinta Suomea. 

– Tänään koko päivän etenkin idässä – etenkin Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa – sataa ihan kaatamalla, meteorologi Miina Manninen toteaa sinisenä hohkaavan sääkartan äärellä. 

Sademäärät voivat paikoin olla jopa hurjia. Aamun aikana Suomen itäosissa ehti Mannisen mukaan sataa jopa 25 millimetrin verran. 

– Runsaimmat sateet ovat koko ajan itärajan tuntumassa. Kyllä se 50 milliä saattaa hyvinkin päivän aikana tulla, Manninen pohtii. 

Tavanomaisesti elokuun aika sataa kuukauden aikana Mannisen mukaan 60–80 millimetriä, minkä vuoksi tiistain aikainen sadealue ja sen aikaansaama sademäärä ovat huomattavia

– Ja varsinkin, kun heinäkuu oli suuressa osassa maata vähäsateinen, niin kyllähän tällainen sademäärä pistää sienet kasvamaan. 

Luvassa on navakkaa ja puuskittaista tuulta

Saderintama tuo mukanaan myös navakkaa puuskittaista tuulta, mutta kunnon myrskytuulesta ei ainakaan toistaiseksi voida puhua. 

– Voihan se tietysti joitakin sähköjä katkoa, jos oikein kova tuulenpuuska osuu kohdalle, Manninen kertaa. 

Miltä sää näyttää niillä alueilla, joissa ei sada vettä kuin saavista? Katso Mannisen sääennuste yllä olevalta videolta! 

Vieläkö on kesää jäljellä?

Tällä viikolla Suomessa on keskimääräistä viileämpää. Luvassa on myös epävakaata säätä. 

 Tuore kuukausiennuste povaa kuitenkin myös kesäistä lämpöä. 

– Siitä seuraavat pari-kolme viikkoa on keskimääräistä lämpimämpää, eli kyllä elokuu näyttää vielä ihan kesäkuukaudelta, ja varmaan joku hellepäiväkin sinne mahtuu.

Lue myös:

    Uusimmat