Mainos

Tampereen räjähdys varmistumassa tapaturmaksi

Tampereen eilinen räjähdys oli poliisin mukaan onnettomuus, johon ei liity rikosta. Poliisi tutkii kuitenkin ympäristö- ja laiminlyöntirikoksen mahdollisuutta.

Koulupojan kuolemaan johtanut räjähdys Tampereella on tutkimuksissa varmistumassa varomattomaksi tulenteoksi paloherkän nestetynnyrin vieressä.Tynnyrissä oli mustaa, öljymäistä ja tahmaista ainetta, joka on lähetetty tutkittavaksi Keskusrikospoliisille.

Poliisi pitää onnettomuutta tapaturmana, johon ei liity rikosta. Sen sijaan tutkitaan, onko syytä epäillä ympäristörikosta ja laiminlyöntirikosta. Tontilta löytyi vielä neljä muuta tynnyriä, jotka poliisi on lisävahinkojen estämiseksi kuljettanut pois.

Poliisilla ei toistaiseksi ole ketään epäiltyä. Rikoskomisario Pasi Vainion mukaan tutkimuksissa näyttää siltä, että surmansa saanut poika on ollut palavan tulitikun kanssa tynnyrin vieressä. Tynnyrissä ollut aine kaasuuntui ja räjähti voimakkaasti vavisuttaen lähialueen taloja.

Kaksitoistavuotias poika loukkaantui vakavasti ja on edelleen kriittisessä tilassa hoidettavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Seurueen kolmas jäsen, 13-vuotias poika, ei loukkaantunut, ja hän pääsi sairaalatutkimuksista jo illalla. Poliisi on puhuttanut poikaa onnettomuudesta.

Räjähdys tapahtui klo 20.10 Tampereen Tesomalla, Teerivuorenkadun ja Pohjanmaan junaradan välisellä metsätontilla, jota nuoriso käyttää kokoontumispaikkanaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.