Tampereelle avautuu maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto

Maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto avaa porttinsa Tampereella – tältä siellä näyttää 5:00
Tältä näyttää maailman ensimmäisessä sairaalahuvipuistossa Tampereella.

Keskiviikkona Tampereen yliopistolliseen sairaalaan Taysiin avautuu sairaalan, Särkänniemen ja muiden yhteistyökumppaneiden yhteisponnistus, maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Sairaalahuvipuiston ideana on tuottaa iloa sairaalassa vieraileville ja siellä aikaa viettäville. Se on keskiviikosta alkaen avoinna päivittäin ja maksuton.

Huvipuistoa testannut Leevi kertoo pitävänsä upouudesta elämyspaikasta "ihan sikapaljon".

– Mun äiti on täällä töissä ja kaikenlaista. Mun äiti hoitaa sairaita, se on sairaanhoitaja, Leevi kertoo MTV Uutisille.

Sairaalahuvipuiston pääkohderyhmää ovat 3–10-vuotiaat.

– Tänne on tarkoitus järjestää lastenkulttuuria. Tulee sirkusta, sairaalaklovneja, satutätejä ja musiikkia. Kaikkea, mikä voi lapsien mielestä olla kivaa, kertoo toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:stä MTV Uutisille.

Lohiniemi lisää, että kehitteillä on myös virtuaalielämyksiä heille, jotka eivät sairaalan osastoilta pääse sairaalan huvipuistoon. 

– Mietitään, miten saataisiin huvipuistoelämys sairaalavuoteille.  

Puiston kutsuvierasavajaisia vietettiin jo tiistaina, ja MTV Uutiset Live kävi tarkistamassa, mitä kaikkea huvipuistosta löytyy ja mitä kaikkea siellä tehdään. Katso ylläolevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat