Tamin tuomio: Leijonat pysyi neljällä miehellä hengissä

MTV3 MAXin asiantuntija Juhani Tamminen arvioi jokaisen Leijonan suorituksen eilisessä Ranska-ottelussa. Suomi voitti ottelun 3-1.

Tamminen antoi viidelle suomalaispelaajalle kiitettävän arvosanan. Joni Ortio, Juuso Hietanen, Janne Pesonen, Juhamatti Aaltonen ja Petri Kontiola saivat Tamilta yhdeksikön eilisestä suorituksestaan.

Tammisen mielestä Ortio piti Suomen pystyssä ennen Pesosen ja Aaltosen vapauttavia maaleja. He ja sentteri Kontiola pitivät Tamin mielestä Leijonat hengissä.

Tamin tuomio Ranska-ottelusta:

Maalivahdit:

Joni Ortio 9
Se oli kova suoritus, oli vaikea matsi, piti meitä ihan pystyssä. Ortio otti ratkaisevat kopit vielä kun tarjottiin omalla alueella kiekonmenetyksillä paikkoja.

Antti Raanta
(luukkuvahtina, ei arviota)

Puolustajat:

Sami Lepistö 8
Hän on parantanut ja on kiekkovarma eikä tee virheitä. Ei myöskään mitään isoa neroutta ole tullut. Lähenee parastaan ja on parantanut paljon leirityksestä.

Juuso Hietanen 9
On meidän ykköspakki ihan kiistatta. On pomminvarma ja suoritustaso on koko ajan ylhäällä.

Teemu Laakso 7
Näkee, että on ollut vaikeat kisat. Tekee paljon kiekollisia virheitä, mutta tämä oli jo selkeä askel parempaan suuntaan.

Tuukka Mäntylä 8
Mäntylältä odotin kiistatta enemmän, ennen kaikkea ylivoimapelaajana. Olin SM-liiganfinaaleissa parempi kuin täällä. Onko sitten iskenyt jännitystä vai onko jäänyt palautus vähäiseksi. Mäntylässä on kuitenkin kasvupotentiaalia.

Janne Jalasvaara 8
Näkee, että on ollut kovat finaalit Venäjällä. Peliprofiili on fyysinen ja puolustava. Teki ison seivin, kun pelasti varman maalin kypärällä. Saa varmasti kiksejä siitä.

Ossi Väänänen 8
Ossi parantaa. On selvää, että meidän tasaisia suorittajia. Se heitto, mistä tuli Viitaluoman maali auttaa myös Väänästä. Alkaa olla peräpään tukipilari.

Ilari Melart 7
Hoitaa oman hommansa ihan ok: 1-1-tilanteissa häntä ei kierretä, hän antaa puutavaraa ja pysyy pelin alla. Hyökkäyksessä kun pitäisi antaa helppoja syöttöjä, pistää kiekko liikkeelle tai ampua viivasta, niin rajallisuus tulee esiin.

Lasse Kukkonen 7
Lassesta näkee, että paine on kova, kun joutuu henkisen spiritin luomaan. Siihen menee energiaa, etenkin kun on kisojen ensikertalaisia mukana, sen näkee suorituksessa. Varsinkaan kiekollinen peli ei ole sitä yksinkertaista ja helppoa Lasse mitä on nähty. Puolustushommat ja johtajuuden hoitaa kyllä.

Hyökkääjät:

Janne Pesonen 9
Hän oli tämän ottelun The Man. Ensin Ranska vetää sisätolppaan ja Suomi on ihan köysissä, sitten tulee ylivoima ja loistava Pesosen viivytys, sisääntulo ja ihan häikäisevä maali.

Petri Kontiola 9
Jatkoi siitä missä on ollut. Kontiola on tulikuuma. Siitä oli osoituksena se tapa, jolla tarjoili ratkaisevan maalin, ja joukkue pääsi vähän hengähtämään ja vähän vapautui.

Juha-Matti Aaltonen 9
Samaa laulua kuin ketjukavereilla. He pitivät koko joukkuetta hengissä, ja vastasi koko offensiivisesta potentiaalista. Aiheutti jälleen paniikki ja jäähyjä vastustajalle.

Sakari Salminen 8
Salminen jää pimentoon tuossa paikassa, lähinnä siitä johtuen, että hän ei saa kiekkoa niille alueille mihin se pitäisi saada. Hänen pitäisi saada se vauhtiin puna-siniviivan väliin. Salminen joutuu luomaan kaikki tilanteet sellaisella 20 metrin luistelun kautta. Luonnollinen yhteys, jossa pakki antaa sentterille ja tämä jysäyttää täyteen vauhtiin Salmiselle, puuttuu. Nyt menee hirvittävä potentiaali hukkaan. Salminen saa kahdeksikon eilisen yrittämisestä.

Ville Viitaluoma 8
Sai nyt vihdoin ja viimein maalin. Toivottavasti se vapauttaa. Sitten kun Pihlström tuli viereen, niin siinä alkoi näkyä tutkaparin viitteitä. Maali on aina tärkeä hyökkääjälle.

Lauri Korpikoski 8
Oli energiatasoltaan jo ihan toinen kuin ensimmäisessä pelissä. Vähän sama kuin Salmisella, että kaipaisi sentterin, joka antaisi kiekkoa hänelle. Hoitaa kyllä kaiken muun, kamppailupelaamisen ja tahdonvoimapelin. Sitten tulee ajatuskatkoksia, että on 20 metriä jäljessä. Toivottavasti harjoituskentältä löytyy siihen korjaus. Korpikoski-Salminen-paria en rikkoisi mistään hinnasta, siihen pitäisi löytää äijä keskelle. Onko se sitten uuden itseluottamuksen saanut Viitaluoma? Minun ehdotus tähän olisi Hytönen, hän pystyy pitämään kiekkoa ja syöttämään.

Veli-Matti Savinainen 7
Ilopilleri kahdessa ensimmäisessä pelissä, eilen meni vähän yli. Ei päässyt omaan pelaamiseen ja otti yhden pöllön jäähyn, mikä on yliyrittämisen seurausta. Toivottavasti rauhoittuu jenkkipeliin, mikä onkin henkisesti jo ihan erilainen ja helpompi peli.

Jarno Koskiranta 8
On niitä harvoja ilonaiheita ykkösmiesten takana. Mitä enemmän saa jääaikaa, sen parempaa on peli. Hänellä on offensiivipotentiaalia, joka on kuitenkin se tärkein hyökkääjälle.

Antti Pihlström 8
Pihlström on ollut koko turnauksen hyvä. Silti hyökkäyssuuntaan irtiotot silti jäävät. Surkuhupaisaa, että on melkein vaarallisempi neljällä. Valtava työkapasiteetti, on energinen ja taisteluhaluinen ja aktiivinen.

Niklas Hagman 7
Hakki tsemppaa ja yrittää. On vähän sama kuin Korpikosken ja Salmisen dilemma, ei saa kiekkoa niillä alueilla missä on hyvä. Tuossa jakelussa se ei sinne tule. Sitten nelosketjun jääaikaa tulee paikoissa, missä joutuu ensisijaisesti puolustamaan. Jalkaan tullut kiekko vähän rikkoi suoritusta.

Juha-Pekka Hytönen 8
Hytönen on pomminvarma ja luotettava joukkuepelaaja. Nelosessa on vaikea profiloitua kiekollisena. Lähinnä huippusuoritukset alivoimalla, jonka hoitaa hyvin. Olisi hyökkäävässä roolissa täysin riskitön vaihtoehto, koska osaa ajoittaa hyökkäyksiä ja pitää kiekkoa.

Juha-Pekka Haataja 7
Haataja menee hukkaan. On profiililtaan hyökkäävä pelaaja ja sen näkee, että on pakkovalinta. Anttilalla olisi neloskentän rouhijana enemmän annettavaa kuin Haatajalla, hänen paikkansa pitäisi olla 1-2-kentässä, jos miestä peluutetaan. Jenkkejä vastaan pitää olla fyysisempiä pelaajia, ja ennustankin, että Anttila on siinä pelissä hänen tilallaan. Kapasiteetti menee hukkaan.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja