Tämän pienen kuution uskotaan synnyttävän säpinää pelimarkkinoille

Yhteisöllisesti rahoitetun Ouya-pelikonsolin toimitukset ensimmäisille asiakkaille ovat alkaneet.

Asiantuntijat uskovat Ouya-konsolin synnyttävän säpinää konsolipelimarkkinoille useastakin syystä. Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävä pieni kuution mallinen pelikonsoli maksaa vain alle 80 euroa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo teknologiasivuillaan, että Ouyan pelit maksavat vain murto-osan siitä, mitä perinteisten pelikonsolien pelit. Ne ovat hinnaltaan enemmänkin verrattavissa älypuhelimien ja tablettien tarjontaan.

Ouya sai rahoituksensa Kickstarter-rahoituspalvelun kautta. Yhteensä 63 416 tukijaa hankkivat laitteelle yli kuuden miljoonan euron rahoituksen.

Ouya pyrkii selviämään PlayStationin ja Xboxin kaltaisten jättien hallitsemilla konsolimarkkinoilla riippumattomien kehittäjien tekemillä edullisilla peleillä. Ouya kertoo sivuillaan, että laite on ensimmäinen täysin avoin pelikonsoli, jonka kaikkia pelejä voi kokeilla ensin ilmaiseksi.

Kehittäjät saavat tuloja esimerkiksi maksullisten pelipäivitysten avulla, kuten monissa mobiilipeleissäkin.

Konsolin kustannukset on saatu pidettyä alhaisina käyttämällä vakiokomponentteja. Puhtia tuo NVIDIA Tegra 3 -prosessori. Tallennustilaa on 8 Gt, ja sitä pystyy laajentamaan USB:n kautta.

Pelien kerrotaan toimivan hienosti suurella näytöllä 1080p-teräväpiirtotarkkuuden ansiosta. Laitteen kautta voi katsoa myös elokuvia ja kuunnella musiikkia. Konsoliin kuuluu myös oma peliohjain

Ouya on lajissaan ensimmäinen konsoli, mutta se on saamassa pian seuraa. Myös esimerkiksi brittiläinen Gamestick-yhtiö on kehittämässä omaa Androidiin pohjautuvaa konsolia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja