Tämä suosikkimauste on myös kodin tärkeä siivousapuri – lue niksit!

Suola tuo ruokaan makua, mutta siihen on paljoon muuhunkin. Did you know -sivuston vinkeillä pidät rikkaruohot ja muurahaiset aisoissa.

Karkottaa muurahaiset

Sirottele suolaa ovenpieliin ja muurahaisten kulkureiteille, jos hyönteiset pyrkivät valtaamaan kotisi.

Tappaa rikkaruohot

Rehottavat rikkaruohot on helppo tappaa vaikkapa kaakeleiden välistä sirottelemalla ensin suolaa kaakeleiden päälle ja kaatamalla sen jälkeen kuumaa vettä niiden päälle.

Koiran kirput

Onko lemmikilläsi kirppuja? Pese peti ja muut tarvikkeet suolavedellä. Jos pelkäät kirppujen pesiytyneen myös mattoihin, sirottele niiden päälle suolaa, anna vaikuttaa 12 tunnin ajan ja imuroi huolellisesti.

Puhdista uuni

Jos kokkauksestasi läikkyy uuniin jotain, kaada sen päälle suolaa. Näin vältyt tuoksuilta ja savulta ja suola kovettaa tahran, jolloin se on helppo irrottaa uunista.

Irrottaa tahrat kahvikannusta

Onko kahvinkeittimesi kannu täynnä tahroja, jotka eivät lähde pesussakaan? Kaada sinne 1/4 kahvikupillinen suolaa ja 10–12 jääpalaa, sekoita ja anna vaikuttaa noin puolen tunnin ajan. Täytä pannu kylmällä vedellä ja huuhtele.

Myös kahvikupin tahrat saat kätevästi pois suolan avulla: ripottele suolaa sitruunankuoreen ja pyyhi tahrat pois sen avulla.

Helpottaa ampiaisenpiston aiheuttamaa kipua

Kesä ja ampiaiset ovat pian taas täällä. Jos vihulainen sattuu pistämään, kastele pistokohta ja kaada sen päälle suolaa.

Irrottaa punaviinitahrat

Jos viiniä kaatuu matolle tai kankaalle, sirottele tahralle runsaasti suolaa. Suola imee viiniä itseensä, joten anna sen vaikuttaa hetki. Harjaa suola pois ja levitä sen päälle glyseriiniä, jonka annat vaikuttaa seuraavaan päivään. Imuroi tai pese matto ja tadaa – punaviini on tipotiessään!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja