Tämä sattuu Tshekkiä: Tanskan arvokasta maalia näytti edeltäneen tuomarivirhe – VAR-tarkistusta ei voitu käyttää

Tanska jatkaa jalkapallon EM-kisojen välieriin, kun se löi Tshekin puolivälierässä Bakussa maalein 2–1. Tshekkiä Tanskan avausmaaliin johtanut tilanne jäi taatusti kismittämään.

Tanska painoi 1–0-johtoon jo viidennellä minuutilla. Jens Stryger antoi kulmapotkun, ja Thomas Delaney puski pallon häkkiin. Näytti siltä, ettei kulmapotkua olisi kuitenkaan kuulunut antaa. Tshekki protestoikin kulmatuomiota vahvasti.

Tshekin Ondrej Celustka oli pelannut pallon Tanskan Kasper Dolbergin jalkojen kautta yli päätyrajan, mutta avustava erotuomari näki pelivälineen osuneen vielä Celustkaan. Hidastuksista moista osumaa ei kuitenkaan ollut nähtävissä, vaan pallo näytti menneen juuri Celustkan vierestä häneen osumatta yli päätyrajan.

Muun muassa BBC:n liveseurannassa katsottiin, että Tshekki olisi ansainnut tilanteesta maalipotkun. VAR-videotarkistusta ei voitu hyödyntää, sillä se on käytettävissä maaliin johtaneessa tilanteessa vain edellisen pelikatkon jälkeen. Maalia edeltänyttä kulmapotkutuomiota ei voida siksi tarkistaa.

Tanska sai arvokkaan osuman ja maalasi avausjaksolla ylipäätään tehokkaasti paikoistaan. 2–0-kihaus syntyi jakson lopulla, kun Kasper Dolberg keskitti tarkasti maalille ja Joakim Mähle jatkoi pallon yläkulmaan.

Patrik Schick ohjasi Tshekin toisella puolikkaalla maalin päähän. Osuma oli joukkueen maalipyssylle EM-kisojen viides ja samalla viimeinen, sillä tasoitusta Tshekki ei onnistunut luomaan. Schick nousi Portugalin Cristiano Ronaldon rinnalle EM-maalipörssin kärkeen.

Tanska pelaa EM-välierässä ensi keskiviikkona Lontoossa. Se saa vastaansa voittajan tänään kello 22 Suomen aikaa tahkottavasta Ukrainan ja Englannin välisestä puolivälieräottelusta.