Tämä korealaisrouva on sitkeä sissi: Asuu 81-vuotiaana yksin kiistanalaisilla saarilla – luopui sukeltamisesta vasta vanhuksena

Nainen asuu yksin autiolla saarella lähellä Japania 0:55
Sekä Etelä-Korea että Japani pitävät saaria omanaan, ja ne ovat olleet kiistanalaista aluetta kymmenien vuosien ajan

Etelä-Koreassa asuvaa Kim Sin-yeolia voi syystä kutsua sitkeäksi sissiksi. 81-vuotias rouva on tällä hetkellä ainoa Liancourtsaarien vakituinen asukas. Rouvasta tuli saarten ainoa asukas hänen miehensä kuoltua viime vuonna.

Sekä Etelä-Korea että Japani pitävät saaria omanaan, ja ne ovat olleet kiistanalaista aluetta kymmenien vuosien ajan. Etelä-Korea on hallinnut saaria 1950-luvulta lähtien. Tuolloin maa lähetti saarille aseistettuja vartijoita.

Japani kutsuu saaria nimellä Taleshima. Korealaiset puhuvat puolestaan Dokdosta. Japanin mielestä korealaisten läsnäolo saarilla on laitonta.

Rouva Kim Sin-yeol on asunut saarilla vuodesta 1991. Hän työskenteli aiemmin vapaasukeltajana, mutta lopetti työt toissa vuonna terveydellisten ongelmien vuoksi.

Rouvan yksinäisyyteen on tiedossa helpotusta, sillä hänen tyttärensä on aikeissa muuttaa äitinsä seuraksi. Kiistellyt saaret sijaitsevat Japaninmerellä maiden välissä.

Lue myös:

    Uusimmat