Tämä Helsingin vakavasta työmaaonnettomuudesta tiedetään nyt – molemmat uhrit suomalaisia miehiä

Helsingin Pohjois-Pasilassa Lavakadun rakennustyömaalla tapahtui torstaina erittäin vakava onnettomuus, jossa kuoli yksi mies ja toinen loukkaantui vakavasti.

Tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu kertoo MTV Uutisille, että onnettomuus tapahtui, kun lvi-putkia putosi päälle. Poliisi selvittää asiaa työtapaturman tutkintana ja kuolemansyyn selvittämisenä. 

Torstaina uutisoitiin, että toinen uhreista loukkaantui vakavasti. Risu vahvistaa, että uhri on edelleen sairaalahoidossa. Uhrit ovat kansallisuudeltaan suomalaisia.

Onnettomuus tapahtui Lujatalon työmaalla ja uhrit ovat yrityksen aliurakoitsijoita. 

Lujatalo kertoo tiedotteessaan, että onnettomuus sattui, kun torninosturilla nostettu putkikuorma putosi noin viiden metrin korkeudelta noston tehneiden, taakan alapuolella seisoneiden henkilöiden päälle.

– Nähtävästi taakka on ollut sidottuna vain nostoketjuilla ja taakan epävakaudesta johtuen kiinnitystapa ei pitänyt taakkaa paikoillaan noston yhteydessä.

Edellinen kuolemaan johtanut onnettomuus Lujatalon työmaalla tapahtui joulukuussa. 

Pohjois-Pasilan alueella on käynnissä lukuisia suuria rakennushankkeita, sillä sinne rakennetaan Postipuisto-nimistä asuinaluetta. 

Lue myös:

    Uusimmat