Talven kuntoiluvinkit: Näin poltat kaloreita nopeasti ja tehokkaasti

Herää talviunilta ja lähde liikkeelle. Nämä hauskat talven aktiviteetit polttavat joululomalla kertyneet kilot kuin itsestään. Poimi parhaat vinkit päältä.

Energiankulutus pienenee talvella jopa 10 prosenttia verrattuna kesäkuukausiin, kertoo Vanderbilt University Medical Centerin tekemä tutkimus. Tämä johtuu siitä, että ihmiset eivät liiku riittävästi talvisin.

Prevention.com laati listan hauskoista talviaktiviteeteista, jotka polttavat noin 200 kcal nopeasti. Kulutus on laskettu noin 68 kg painavan henkilön mukaan – painavampi kuluttaa tietysti enemmän samassa ajassa.

Lumikenkäily 22 minuuttia

Sen sijaan että litkisit kaakaota mökissä, kun muut ovat laskettelurinteessä, kokeile lumikenkäilyä. Se on helppo ja hauska tapa tutustua talviseen luontoon.

Luistelu 26 minuuttia

Laita luistinta toisen eteen ja liidä ympäri kenttää. Vaikka kaikki aikasi menisi tasapainon etsimiseen, se tekee kropallesi pelkästään hyvää.

Pulkkamäki 26 minuuttia

Ilahduta lapsia ja vie heidät pulkkamäkeen. Ylämäkinousu polttaa mukavasti kaloreita ja kiinteyttää samalla takapuolta.

Lumityöt 30 minuuttia

Lumitöiden teko on tehokasta kuntoilua ja voit ilahduttaa myös naapureita putsaamalla heidän pihatiensä lumesta.

Lumisota 38 minuuttia

Leikkivällä pariskunnalla ei ole tylsää, lähde siis oman kullan kanssa iltalenkille ja yllätä hänet lumisodalla.

Rakenna lumiukko 44 minuuttia

Kun pyörittelet valtavia lumipalloja, muista kyykätä oikein kunnolla. Kyykky on tehokas kiinteyttäjä ja kaloreidenpolttaja.

Leiki koiran kanssa 60 minuuttia

Viihdytä koiraa pelleilemällä sen kanssa lumessa tai kodin lämmössä. Heitä palloa, juokse ja kävele samalla.

Kun kaipaat lämpöä

Uinti 18 minuuttia

Uimahallin lämmössä talven pakkaset unohtuvat. Vesiurheilu sopii kaikenikäisille: loukkaantumisriski on pieni, eivätkä nivelet rasitu urheillessa. Vesi hellii ja kiinteyttää koko kroppaa!

Tanssi 40 minuuttia

Tanssi on hauskaa ja sitä voi harrastaa vaikka omassa olohuoneessa. Pistä lempimusiikkisi soimaan ja anna lanteiden heilua, nosta kädetkin ilmaan. Mitä hölmömmältä tanssi näyttää, sitä tehokkaammin se todennäköisesti kuluttaa energiaa.

Keilailu 60 minuuttia

Viikonloppuna on hauska lähteä keilaamaan vaikka koko perheen voimin. Jos olet sinkku, voit koota kaveriporukan kasaan ja suunnata keilahalliin sen sijaan että menisitte baariin.

Ikkunashoppailu 36 minuuttia

Ostoskeskuksessakin voi lenkkeillä tehokkaasti. Tutustu valikoimiin ja katsele ympärillesi.

MTV3/Helmi

Lähde: Prevention.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat