Tältä näytti kylmin juhannus 30 vuoteen – keskikesän juhlaa vietettiin tekemällä laiturille lumiukko

0:41

Kuukausiennuste povaa tämän vuoden juhannuksesta jopa keskimääräistä lämpimämpää. Toista oli vuonna 2014, jolloin satoi rakeita ja oli kylmää kuin lokakuussa.

Katso video lumisateesta Kemijärvellä vuoden 2014 juhannusviikolta!

Vuosi 2014 on jäänyt monen mieleen juhannuksena, jolloin juhannuskokko sai todella lämmittää keskikesän juhlijoita. Silloin lämpötila oli Suomessa paikoin alhaisin 30 vuoteen ja lämpöä riitti 15 astetta vain pienellä alueella. 

Lumiukkoja ja raekuuroja

Vuonna 2014 säätila oli jo juhannusviikolla pahaenteisen kylmä.

MTV Uutiset kertoi 17. kesäkuuta, että sää oli kylmempi kuin aikaisempana jouluna. Alhaisin lämpötila mitattiin Kilpisjärvi Saanan havaintoasemalla: -6,2 astetta pakkasen puolella ollut lukema oli kylmempi, kuin saman havaintoaseman toisena joulupäivänä, jolloin pakkasta oli -5,8 astetta.

17. kesäkuuta myös satoi lunta. Usea MTV:n lukija lähetti kuvia poikkeuksellisesta juhannussäästä.

Myös itse juhannusyö oli kylmä. Vuonna 2014 juhannusyönä Helsingin Kaisaniemessä oli 6 astetta lämmintä. Pakkasta oli keskisessä Suomessa Pohjanmaalta Savoon.

Juhannuspäivää vietettiin Helsingissä 14 asteen lämmössä.

Vuonna 2014 hytisevän kylmästä juhannuksesta löytyi jotain iloakin. MTV:n lukija lähetti kuvan lumiukosta, joka otti aurinkoa laiturilla raekuuron jälkeen.

– Merimaskussa satoi rakeita juhannuspäivän aamuna. Tehtiin lumiukko, kommentoi lumiukon silloin lähettänyt MTV:n lukija.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja