Mainos

Taloyhtiössä lumityöt tekemättä? Jatkossa voi rapsahtaa sakko

Laiminlyödyistä kiinteistön kunnossapitovelvoitteista voidaan rangaista sakolla.

Rakennusviraston mukaan Helsingin kaupunki on aikaisemmin ollut aika voimaton, mikäli kiinteistö on laiminlyönyt sille kuuluvat kunnossapitotyöt talvella. Näihin kuuluu muun muassa kiinteistön kohdalla olevien jalkakäytävien auraus ja hiekoitus. Välinpitämättömyyden lisäksi syitä laiminlyönneille ovat olleet tietämättömyys ja runsaslumiset talvet.

Rakennusvirasto ja Helsingin poliisilaitos ovat luoneet toimintamallin, jolla tehostetaan kiinteistölle kuuluvan kunnossapitovelvoitteen toteutumista. Jatkosta tekemättömistä lumitöistä voi saada jopa sakkorangaistuksen.

– Aikaisemmin kaupunki oli laiminlyöntien edessä melko hampaaton, mitä jotkut kiinteistöt käyttivät hyväkseen. Nyt tilanne muuttuu. Uskon, että muutos näkyy muun muassa paremmin hoidettuina jalkakäytävinä”, alueidenvalvontapäällikkö Petri Ojala Helsingin rakennusvirastosta sanoo.

Esikaupunkialueilla, eli Hakamäentie–Koskelantie-linjan pohjoispuolella, ja Etu-Töölössä kiinteistöjen kadunhoitotehtävät on siirretty kokonaan kaupungin vastuulle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.