Talouslehti Fortune listasi Sanna Marinin maailman vaikutusvaltaisimpien nuorten henkilöiden joukkoon – hehkuttaa nopeasta ja jämäkästä toiminnasta koronan kanssa

0:44
Video: Pääministeri Sanna Marin meni naimisiin viime elokuussa: "Kaikista ihmisistä sinä olet minulle se oikea"

Yhdysvaltalainen talouslehti Fortune on listannut pääministeri Sanna Marinin (sd.) maailman vaikutusvaltaisimpien alle 40-vuotiaiden joukkoon.

Fortune listaa vuosittain vaikutusvaltaisimpia alle 40-vuotiaita johtohenkilöitä liiketaloudessa, politiikassa ja viihteessä. Tänä vuonna myös 34-vuotias Marin on nostettu listalle vaikutusvaltaisimpien joukkoon.

Lehti kertoo biografiassaan, kuinka Marin nousi maailman nuorimmaksi naispuoliseksi valtionjohtajaksi ja Suomen historian nuorimmaksi pääministeriksi viime vuoden lopulla. 

Marin oli virkaanastuessaan myös maailman nuorin pääministeri, mutta menetti tittelin myöhemmin Itävallan uudelle pääministerille Sebastian Kurzille.

Fortune-lehden listalle politiikassa vaikutusvaltaisimpien alle 40-vuotiaiden joukkoon ovat päässeet Marinin lisäksi myös muun muassa 17-vuotias aktivisti ja TikTok-tähti Isra Hirsi, Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen lehdistöavustaja Sarah Huckabee Sanders, 38, ja uusiseelantilainen 26-vuotias parlamentin jäsen Chlöe Swarbrick.

Koronatoimia hehkutetaan

– Juuri kun Marin oli asettumassa tehtäväänsä, hän kohtasi pandemian ja vaikean päätöksen julistaa poikkeustila maahansa, lehti kirjoittaa.

Lehden mukaan Marinin nopean toiminnan ansiosta koronatartuntojen määrä jäi Suomessa pieneksi, ja on aiheuttanut noin 350 kuolemaa.

Suomessa on vahvistettu torstaihin mennessä 8 200 tartuntaa ja keskiviikkoon mennessä 335 kuolemantapausta.

Lehti myös nostaa esiin Marinin perhetaustan sateenkaariperheessä, ja kuinka hän otti vastaan pääministerin tehtävän samaan aikaan, kun oikeistopopulismi on kasvattanut suosiotaan myös Suomessa.

Liikemaailmaan ja politiikkaan keskittyvä aikakauslehti Fortune on perustettu 1929 Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja