Tallipomo hehkuttaa varjoon jäänyttä Bottaksen supersuoritusta: "Ihme tässä lajissa"

Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff ylistää Valtteri Bottaksen suoritusta viime viikonlopun Azerbaidzhanin GP:ssä.

Toisesta ruudusta startannut Bottas osoitti Bakussa taistelutahtonsa, kun hän putosi kauas letkan hännille kolaroituaan heti alussa Ferrarin Kimi Räikkösen kanssa. Bottas nousi komeiden ohitusten ja lukuisten käänteiden, kuten kahden turva-auton, siivittämänä lopulta toiseksi.

Kuin alleviivatakseen huikeaa nousuaan, Bottas ohitti Williamsin Lance Strollin loppusuoralla, juuri ennen ruutulippua (video pääkuvassa). 

Bakun kisassa tapahtui koko ajan niin paljon – ja varsinkin Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin tukkanuottaset keräsivät otsikot – että Bottaksen uskomaton suoritus jäi turhan vähälle huomiolle. Wolff ei säästellyt kehuja arvioidessaan suojattinsa otteita.

– Hänen kisansa oli mieletön. Nouseminen niin kaukaa takaa ja sijoittuminen toiseksi on ihme tässä lajissa, suomalaisen pomo hehkuttaa F1-sarjan verkkosivuilla.

– Suoritus on samaa tasoa kuin Danielin (Ricciardo) nousu voittoon 10. ruudusta tai Lancen palkintopallisijoitus. Tämä oli yksi niistä kisoista, joissa voi tapahtua mitä tahansa – ja niin tapahtui! Lopputulosten ennalta-arvaamattomuus oli kerrassaan ihmeellistä, Wolff summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat