Tallinkilta jo neljä laivaa Ukrainan pakolaisten majoittamiseen – Hollannissa satamapaikoista käydään edelleen vääntöä

Tallink-konserni kertoi vuokraavansa Silja Europa- ja Galaxy-laivat Hollantiin. Paikallisen median mukaan laivojen olisi määrä toimia majoituspaikkana Ukrainan pakolaisille.

Tallinkin laivat ovat matkaamassa vuokrakäyttöön elo- ja syyskuussa. Vuokra-aika on seitsemän kuukautta, mutta sopimuksia on mahdollista jatkaa vielä kolmella kuukaudella.

Hollantilaisen ED-uutissivuston mukaan haastattelemat sijoituspaikaksi soveltuvat satamakaupungit suhtautuvat hankkeeseen nihkeästi, koska niillä on jo nyt ”kädet täynnä ukrainalaisia”.

Mikäli laivat eivät ole tervetulleita maan satamakaupunkeihin, hallitus haluaa selvittää mahdollisuutta jättää risteilyalukset ankkuriin rannikon edustalle.

Yksi satamapaikka melkein valmis

Toistaiseksi vihreää valoa on näyttänyt ainoastaan Velsenin kunta Pohjois-Hollannissa, jonka satamaan ensimmäisen Tallinkin aluksen on määrä kiinnittyä 1. syyskuuta.

Risteilyaluksia pidetään kuitenkin liian suurina sataman puitteisiin, ja nyt selvitetään mahdollisuutta laiturien pikaisiin parannustöihin.

Amsterdamin, Alankomaiden pääkaupungin kanssa käydään myös uutissivuston mukaan parhaillaan neuvotteluita, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty.

Tallink-konsernin aluksia useita vuokrakäytössä

Kyseessä eivät ole ensimmäiset Tallinkin laivat, jotka ovat päätyneet Ukrainan pakolaisten majaoituspaikaksi.

Jo aiemmin huhtikuussa Tallink vuokrasi M/S Isabelle-aluksen pakolaisten majoituskäyttöön Tallinnassa. Myös Skotlannista löytyy konsernin Victoria I-alus, johon määrä majoittaa noin 1 600 ukrainalaista. Ensimmäiset pakolaiset astuivat laivaan paikallisen median mukaan tiistaina Edinburghissa.

Lue myös:

    Uusimmat