Tallink veti johtopäätökset: Helsinki-Riika-risteily perutaan ainakin huhtikuun loppuun asti

2:08
Tallink-Silja reititti laivansa uudelleen, kun maihinnousu Tukholmaan ei ollut tänä kesänä mahdollista. Riian risteilyjen suosio yllätti yhtiön.

Laivayhtiö Tallink keskeyttää liikennöinnin Helsinki–Riika -reitillä kevääseen asti. Perjantaina kerrottiin reitin keskeyttämisestä lokakuun loppuun asti, mutta yhtiö päätyi uuteen ratkaisuun tarkasteltuaan tulevien kuukausien näkymiä.

Helsingistä on tarkoitus päästä risteilemään Riikaan taas toukokuussa 2021. 

– Päätös reitin keskeyttämisestä ei ole koskaan helppo, ja päätökset ovat entistä vaikeampia tässä jatkuvassa ylä- ja alamäessä. Latvian uudet matkustusrajoitukset vaikuttivat kuitenkin välittömästi Helsinki-Riika-reitin varauksiin tulevina kuukausina, eikä meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää liikennöinti välttääksemme lisätappiot, kertoo tiedotteessa Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Latvia luokitteli Suomen viime perjantaina keltaiseksi maaksi ja tiukensi matkustusrajoituksiaan. Latviaan Suomesta saapuvien matkustajien olisi jäätävä 10 vuorokauden karanteeniin, ja Tallink kertoo, että matkojen varausmäärät romahtivat.

– Toivomme, että voimme avata reitin uudelleen tämänhetkisen suunnitelman mukaan toukokuussa 2021. Olemme jo aloittaneet neuvottelut reitin suhteen eri viranomaisten ja useiden muiden tahojen kanssa Riiassa ja Latviassa, Nõgene jatkaa.

Tallink Silja on mahdollisimman pian yhteydessä matkustajiin, joiden matkavarauksiin reitin keskeyttämisellä on vaikutuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja