Tällaisen mahtipontisen ja hämmentävän propagandavideon Trump näytti Kimille – mediat luulivat Pohjois-Korean tekemäksi

4:12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat eilen. Tapaamista on suitsutettu historialliseksi.

Katso ylhäältä Trumpin Kimille näyttämä video.

Nyt on käynyt ilmi, että Trump näytti tapaamisessa Kimille mahtipontisen videon, joka muistuttaa lähinnä Hollywood-elokuvan pidennettyä traileria. Esimerkiksi CNN ja New York Times kertovat Trumpin näyttäneen videon Kimille tabletilta tapaamisen aikana. Trumpin mukaan videota oli katsomassa noin kahdeksan Pohjois-Korean edustajaa.

Video näytettiin myös ennen Trumpin lehdistötilaisuutta toimittajille.

Washington Postin mukaan moni toimittajista oli luullut videota aluksi Pohjois-Korean propagandaksi, sillä se oli esitetty ensin koreaksi.

– Toivon, että piditte siitä. Mielestäni se oli hyvä ja riittävän mielenkiintoinen näytettäväksi. Uskon hänen rakastaneen sitä, Trump kertoi lehdistötilaisuudessa.

Tarkoituksena näyttää ydinaseriisunnan hyödyt

Noin neljä minuuttia kestävällä videolla näkyy kuvia esimerkiksi maailman ihmeistä, Trumpista ja Kimistä. Videoraidan päällä puhuu ääni.

– Kaksi johtajaa, yksi kohtalo. Tarina erityisestä hetkestä, jolloin miehelle esitetään mahdollisuus, joka ei välttämättä koskaan toistu. Mitä hän valitsee? Osoittaako hän näkemystä ja johtajuutta? Vai ei? videon ääni kysyy.

Video on herättänyt Yhdysvalloissa kummastusta. Sen taustalla on Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvosto.

– Videon on tuottanut Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvosto auttaakseen presidenttiä osoittamaan ydinaseriisunnan hyödyt ja näyttämään näkemyksen, neuvoston edustaja Garret Marquis sanoi tiedotteessa CNN:n mukaan.

Koko noin neljä minuuttia kestävän videon voi katsoa Valkoisen talon Facebook-sivuilta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja