Tällainen oli Kiurun ja STM:n virka-apupyyntö Puolustusvoimille – lue sanasta sanaan

MTV Uutiset kertoi eilen, että Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt Puolustusvoimia varautumaan antamaan virka-apua entistä pahemmaksi käyvässä koronatilanteessa. Apua annettaisiin kunnille ja sairaanhoitopiireille koronan testaus-, jäljitys- ja rokotustoiminnan toteuttamiseksi.

Varautumis- ja virka-apupyyntö on perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) ja STM:n osastopäällikkö Taneli Puumalaisen allekirjoittama.

Varautumispyynnön saajiksi on kirjattu puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), Puolustusministeriö ja Puolustusvoimat. 

Tiistaina 4.1. päivätyssä kirjeessä STM pyytää Puolustusvoimia varautumaan noin 5000 henkilön noin kahden kuukauden työpanosta vastaavan avun tarjoamiseen mahdollisimman pikaisesti.

Kaikkonen kommentoi MTV Uutisille

Puolustusministeri Kaikkonen kommentoi STM:n varautumispyyntöä MTV Uutisille tuoreeltaan tiistai-iltana. Hänen mukaansa Puolustusvoimat ei välittömästi pysty esimerkiksi 5 000 varusmiestä irrottamaan. 

– Näkemykseni on, että kaikki virka-apu annetaan, mihin Puolustusvoimilla on resursseja ja henkilöstöä. Puolustusvoimat ryhtyy selvittämään mahdollisuuksia vastata pyyntöön, Kaikkonen viesti MTV Uutisille. 

Lue STM:n virka-apu pyyntö

Tällainen on Sosiaali- ja terveysministeriön puolustusministerille ja Puolustusvoimille osoittama kirje kokonaisuudessaan: 

STM:n varautumispyyntö Puolustusvoimille virka-avunantamiseen tartuntatautilain (1227/2016) 89 §:nmukaisesti

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää Puolustusvoimia varautumaan antamaan tartuntatautilain (1227/2016) 89 §:n mukaista virka-apua kunnille ja sairaanhoitopiireille covid-19 epidemianleviämisen ehkäisemiseksi tehtävän testaus-, tartunnanjäljitys- ja rokotustoiminnan toteuttamiseksi. Terveydenhuollon ammattihenkilöstöä avustavan ja tukevan virka-avun tarvittava määrä tarkentuuneuvotteluissa kunnan ja sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavien tahojen kanssa. Sosiaali- jaterveysministeriö pyytää kuitenkin Puolustusvoimia varautumaan jo tässä vaiheessa noin 5000 henkilön noin kahden kuukauden työpanosta vastaavaan apuun, jota tulisi pystyä tarjoamaan mahdollisimman pikaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja