Takkuileeko kuntoilu? Näin selätät tyypillisimmät tekosyyt laiskotteluun!

Harrastat sitten liikuntaa terveyssyistä, kunnonkohotusmielessä tai vaikkapa kiinteyttääksesi vartaloasi, olevat varmasti laistanut joskus treeneistä ja selitellyt itsellesi, miksi se on ihan okei. Lue alta yhdeksän tyypillisintä selitystä laiskotteluun ja väistä sudenkuoppa ensi kerralla!

Ei aikaa liikuntaan, et saa tuloksia aikaan tarpeeksi nopeasti, polvia kolottaa, ei kiinnosta... Jokainen meistä on käyttänyt jotain tekosyytä laistaakseen liikunnasta ja laiskotellakseen itsensä tai kaverin kanssa sovitun treenipäivän sijaan. Näin vältät tyypillisimmät tekosyyt!

1. Minulla ei ole aikaa liikkua

Aikatauluta liikuntahetkesi ja laita ne kalenteriin. Jotta et perääntyisi suunnitelluista treenikerroista, varaa aika personal trainerin kanssa – tai jos haluat päästä halvemmalla, sovi treenikerta kumppanisi tai ystäväsi kanssa.

Jos matkustelet paljon, pakkaa laukkuun mukaan treeni-DVD tai jumppakuminauha. Ne eivät vie tilaa ja antavat sinulle mahdollisuuden treenata vaikka hotellihuoneessasi. Jos mukaan mahtuu lenkkarit, voit lähteä vieraan kaupungin kaduille juoksemaan. Reipas lenkki lennon jälkeen tekee hyvää!

2. En saa aikaan tuloksia

Saman 30 minuutin liikuntarutiinin läpikäyminen päivittäin ei tule auttamaan sinua tavoitteisiisi pääsemisessä. Vartalosi varastoi tehokkaasti rasvaa, eikä luovu siitä, ellet ole kekseliäs.

Tehokkain tapa polttaa rasvaa on treenata intervallein. Juokse lyhyitä intervalleja niin, että sydämen lyöntitiheys nousee ja laskee.

3. Selkään ja polviin sattuu

Vaikka olisit loukkaantunut, älä luovu kaikesta liikunnasta. Jos esimerkiksi selkä kiukuttelee, keskity treenaamaan ympäröivää aluetta: vatsalihaksia ja kylkiä. Muista kuitenkin tarkistaa ensin lääkäriltäsi tai fysioterapeutiltasi, että treenaaminen on ok.

Jos haluat harrastaa jotain kevyempää liikuntaa, voit kokeilla vaikka uintia, joogaa tai pilatesta.

4. Kun treenaan, syön enemmän!

Kalorien polttaminen tosiaan lisää ruokahaluasi. Muista tyydyttää nälkäsi syömällä ruokia, jotka ovat kuiturikkaita. Tällaisia ovat esimerkiksi kasvikset, täysjyvätuotteet, pähkinät ja hedelmät.

Muista juoda tarpeeksi vettä. Joskus kun olonsa tuntee nälkäiseksi, voi tunne johtua janosta.

Älä myöskään pitkitä syömistä siihen pisteeseen, että voit pahoin jo pelkästä nälästä. Silloin ahmit helpommin tai sorrut roskaruokaan.

5. Liikunta on tylsää

Jos et valitse lajia, josta nautit, et myöskään viihdy sen parissa. Hyvä musiikki auttaa viihtymään, joten luo itsellesi urheiluun tarkoitettu soittolista! Entä oletko kokeillut yhdistää lomalla nähtävyyksien katselun ja urheilun? Monissa kaupungeissa on tarjolla nähtävyyskierroksia esimerkiksi polkupyörän selässä.

6. En halua bodata

Voimaharjoittelu ei tee sinusta isoa. Tuoreet tutkimukset osoittavat, että vapaiden painojen nostelu tai kahvakuulan käyttö lyhemmillä toistoilla auttaa pudottamaan kiloja ja poistamaan vatsarasvaa.

Itse asiassa hiilihydraattien syöminen suurentaa sinua tehokkaammin kuin kuntosaliharjoittelu. Ehkä voisitkin jättää urheilun sijaan välistä voileivän?

7. Kuntosali pelottaa

Löytyykö sinulta kengät? Entä hyvät urheilurintaliivit? Muita erityisasusteita et tarvitse urheillaksesi! Urheilukaupoista saat apua oikeanlaisten kenkien valintaan. Myös useimmat salit tarjoavat uusille jäsenilleen ilmaista apua treenaamisen aloittamiseen.

8. Liian kallista!

Jätä yksi baari-ilta ja ravintolaillallinen kuussa väliin ja sinulla jää varaa kuntosalin kuukausimaksuun. Jos sekin tuntuu liian kalliilta, voit liikkua ilmaiseksi kävelemällä, juoksemalla tai hyppimällä vaikka hyppynarua.

Myös netistä löytyy liikuntavaihtoehtoja. Mene vaikka YouTubeen ja etsi itsellesi inspiroiva jumppavideo!

9. Olen jo laiha!

Laihuus ja hoikkuus ovat kaksi eri asiaa. Voit olla siro, mutta huonossa kunnossa. Luusi voivat olla heikot tai sydämesi ja verisuonesi huonossa kunnossa.

Lähde: InStyle

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat