Mainos

Takaraja häämöttää Hongkongissa – kaduilla yhä mielenosoittajia

Hongkongissa osa demokratiaa puolustavista mielenosoittajista pysyy itsepintaisesti kaduilla, vaikka hallinnon määräämä takaraja häämöttää vain tuntien päässä.  

Hallinto on vaatinut mielenosoittajia poistumaan viimeistään tänään kulkuväyliltä, joita he tukkivat jo toista viikkoa. Paikallishallinnon johtaja Leung Chun-ying on varoittanut, että järjestys palautetaan keinolla millä hyvänsä.  

Kaupungin hallintorakennus jouduttiin sulkemaan perjantaina, koska 3000 virkamiestä eivät päässeet työpaikalleen.  

AFP:n mukaan aamun koittaessa tänään kaduilla oli enää alle tuhat mielenosoittajaa ja virkamiehet pääsivät töihin. Kaduilla on kuitenkin ihmisiä, jotka eivät aio lähteä minnekään.  

- Pysymme täällä, kunnes saamme vastauksen hallinnolta. Meidän täytyy, koska kyse on tulevaisuudestamme, sanoi parikymppinen opiskelija Jurkin Wong.  

Mielenosoittajien yhtenäisyys rakoili jo eilen. Erimielisyyttä syntyi siitä, pitäisikö protestoijien vetäytyä kaduilta ja muita alueilta. Tiukinta linjaa ovat vetäneet opiskelijat.  

Vaatimuksena vapaat vaalit  

Hongkongin mielenosoituksiin on osallistunut enimmillään kymmeniätuhansia ihmisiä. Mielenosoittajat ovat vaatineet Leungin eroa ja vapaita vaaleja. Heitä on suututtanut Kiinan päätös, jonka mukaan paikallishallinnon johtajan vaaleihin voivat osallistua vain Kiinan hyväksymät ehdokkaat.  

Hongkong on Kiinan erityishallintoalue. Britannia luovutti entisen siirtomaansa Kiinalle vuonna 1997. Yli seitsemän miljoonan asukkaan alueelle myönnettiin tuolloin laaja autonomia.  

Kiinaa hallitsevan kommunistisen puolueen mukaan viranomaiset eivät tee myönnytyksiä mielenosoittajille.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.