Taitoluisteluliitto painostaa seuraa erottamaan kilpailukieltoa saaneen kohuvalmentajansa – ”Onko edellytyksiä jatkaa työssä”

Suomen Taitoluisteluliiton 12 kuukauden mittaiseen kilpailukieltoon useiden epäasiallisesta käytöstä koskevien syytösten jälkeen asetetun muodostelmaluisteluvalmentajan erottamista on liiton mukaan harkittava.

Perjantaina 17. tammikuuta kilpailukieltoon Suomen Olympiakomitean ja Suomen urheilun eettisen keskuksen laatiman raportin pohjalta asetettu muodostelmaluisteluvalmentaja ei julkisen tiedon mukaan ole vielä saanut potkuja työstään.

Valmentajan työnantajana toimiva seura ei halunnut kertoa maanantaina MTV Urheilulle, onko valmentaja hyllytetty tai saanut potkut tapausten johdosta. Seura kokoontui MTV Urheilun tietojen mukaan päättämään valmentajan tulevaisuudesta eilen sunnuntaina.

– En voi vielä paljastaa, mihin ratkaisuun päädyimme. Tiedotamme asiasta, kun aika on oikea, seuran puheenjohtaja kommentoi.

Ylen haastattelemien muodostelmaluistelijoiden mukaan kilpailukieltoon asetettu valmentaja on syyllistynyt työssään valmennettaviensa alistamiseen, nöyryyttämiseen, solvaamiseen ja eristämiseen.

MTV Urheilu ei tavoittanut kilpailukieltoon asetettua valmentajaa maanantaina.

Suomen Taitoluisteluliiton maanantaina julkaiseman tiedotteen mukaan seuran on syytä suhtautua asiaan ”äärimmäisellä vakavuudella” ja harkittava, ”onko valmentajalla edellytyksiä jatkaa työssään”.

– Kurinpitolautakunta antoi valmentajalle kahdentoista kuukauden mittaisen liiton alaista kilpailutoimintaa koskevan kilpailukiellon. Rangaistuslaji on ankarin mahdollinen, jonka kurinpitolautakunta voi antaa nyt käsiteltyjen rikkeiden tapahtuma-aikana voimassa olleiden sääntöjen mukaan, Suomen Taitoluisteluliitto muistuttaa.

Kieltoon asetettu valmentaja ei voi osallistua vuoteen mihinkään Suomen Taitoluisteluliiton alaisiin kilpailuihin, eikä myöskään mihinkään kansainvälisiin kilpailuihin, joihin liitto nimeää ja ilmoittaa edustajansa.

– Suomen Taitoluisteluliitto on ollut yhteydessä jäsenseuraan, jossa valmentajat toimivat ja on pyytänyt seuralta selvitystä niistä toimenpiteistä, joihin seura aikoo ryhtyä. Selvitystä on pyydetty mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään viikon kuluttua. Liitto edellyttää, että kun kurinpitolautakunta on antanut tilanteessa ankarimman sen käytössä olevan rangaistuksen, jäsenseura suhtautuu asiaan vastaavalla vakavuudella ja harkitsee työnantajan roolissaan toimenpiteet huolellisesti. Liitto edellyttää, että lasten ja nuorten harrastusolosuhteet ovat turvalliset ja eettisten sääntöjen mukaiset. Siksi liitto vaatii, että jäsenseura harkitsee tarkkaan, onko kyseisellä valmentajalla edellytyksiä jatkaa valmennustehtävissä.

Suomen Taitoluisteluliiton tiedotteessa kerrotaan, että liiton kurinpitosääntöjä päivitetään tapauksesta viisastuneena.

Tiedotteen mukaan liitossa ollaan syvästi järkyttyneitä tapauksesta.

– Kenenkään ei pitäisi joutua kohtaamaan valmentajiensa osalta mitään tapahtuneen tiimoilla julkisuudessa esillä olleita asioita. Erityisen surullisia olemme siitä, että tällaista on koettu oman lajimme parissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja