Mainos

Taistelu olohuoneen kuninkuudesta kiihtyy

Ohjelmistojättien taistelu olohuoneen viihdetarjonnan kuninkuudesta on kiihtymässä. Pari päivää sitten kerroimme Videopalvelu YouTuben etenevästä videovuokraamohankkeesta. YouTuben omistaja Google neuvottelee parhaillaan eri tuotantoyhtiöiden kanssa elokuvien käytöstä videopalvelussa. Elokuvia olisi mahdollista katsoa netissä kertamaksulla.

Nyt myös verkkokauppa Amazonin kerrotaan työskentelevän uuden tilauspalvelun parissa. Palvelun kautta voisi katsoa netin kautta elokuvia ja televisio-ohjelmia. Wall Street Journal kertoo, että Amazon on viime viikkoina neuvotellut asian tiimoilta monien merkittävien mediayhtiöiden kanssa. WSJ:n mukaan Amazon on neuvotellut mm. General Electricin, NBC Universalin, Time Warnerin, News Corpin ja Viacomin kanssa.

Amazonin uusi videovuokraamo olisi käytettävissä nettiselaimen kautta tai verkkoon kytkettyjen televisioiden, Blu-ray -soittimien ja Xbox 360 -pelikonsolin kautta. Amazon myy televisio-ohjelmien jaksoja kyseisille laitteille jo nyt. Yhtiö on myynyt ja vuokrannut myös elokuvia.

Amazonin arvellaan tähtäävän samanlaiseen palveluun kuin Netflix. Online-palvelu Netflixin kautta tilaajat voivat katsoa vanhempia televisiosarjoja ja elokuvia.

Apple yrittää myös ujuttautua televisioiden sisällöntarjoajaksi. WSJ:n tietojen mukaan Apple aikoo vuokrata myös aivan uusia televisio-ohjelmia 99 sentin hintaan iTunes kauppansa kautta. Ohjelmien takana ovat News Corpin Fox and Walt Disneyn ABC -kanavat. Apple saattaa tiedottaa asiasta tänään järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. Applen kerrotaan myös kehittävän uutta laitetta, joka pyörittää nettivideot suoraan televisioihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.