Mainos

Taifuunit riepovat myös Aasiaa

Kiinassa Talim-myrsky on surmannut yli 70 ihmistä, Japanissa Nabi-taifuuni on jo nostattanut voimakkaita sateita ja tuulia.

Pyörremyrskyt piinaavat myös Aasiaa.

Taifuuni Talim on surmannut Kiinassa jo kaikkiaan 72 ihmistä. Anhuin maakunnassa taifuuni on vaikuttanut yli viiden miljoonan ihmisen elämään ja aiheuttanut yli 200 miljoonan euron vahingot.

Japanissa puolestaan taifuuni Nabi lähestyy hitaasti Okinawan saaria. Aallot ovat paikoin olleet yhdeksän metrin korkuisia ja asukkaat ovat valmistautuneet rajuilmaan suojaamalla ikkunoitaan.

Myrsky on heikentynyt viime päivinä, mutta sitä pidetään silti vaarallisena. Myrskyn odotetaan saapuvan lähelle Japanin eteläistä pääsaarta Kyushua varhain tiistaina.

Voimakas taifuuni Nabi lähestyy nopeasti Japanin etelä- ja lounaisosia. Taifuuni on synnyttänyt rankkasateita ja voimakkaita tuulia. Nabi on jo aiheuttanut ukkosmyrskyjä pääkaupungissa Tokiossa, jossa sadetta kertyi eilen paikoin yli 10 senttimetriä. Kaksi ihmistä on kuollut rajuilmojen takia.

Poliisin mukaan sähköt ovat katkenneet tuhansista talouksista, ja valtateitä ja rautateitä on suljettu.

Viranomaiset arvioivat, että myrskyn hitaan vauhdin takia se vaikuttaa Japanin yllä useita päiviä ja voi aiheuttaa laajoja tuhoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.