Mainos

Taifuuni lähestyy Taiwania – voimistuu lähituntien aikana

Taiwanissa varaudutaan parhaillaan lähestyvään taifuuniin.

Maassa on peruttu lentoja ja koulut on suljettu jo tänään, kun vuoden voimakkaimman myrskyn odotetaan iskeytyvän saarelle lauantaina paikallista aikaa. Taiwanin omistamilta saarilta on evakuoitu yli 2000 ihmistä.

– Taiwaniin taifuuni rantautuu jo tulevan yön aikana, Kiinan kaakkoisrannikolle se saapuu huomisiltapäiväksi paikallista aikaa. Hong Kong säästynee, ennustaa taifuunin reittiä MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Taifuuni Soudelor on voimistunut kategorian 3 taifuuniksi viisiportaisella asteikolla. Sen odotetaan voimistuvan vielä lisää lähituntien aikana.

– Keskituulennopeus taifuunin yhteydessä voi lähivuorokauden aikana vielä olla 50-60 m/s, jolloin se vastaa voimakkuudeltaan 3. tai 4. luokan hurrikaania, Mäntykannas kertoo.  

Maan pääkaupungissa Taipeissa metro kulkee vielä normaalisti, mutta viranomaiset ovat ilmoittaneet metronkin sulkeutuvan huomiseen mennessä.

Taiwanin rannikkoviranomaisten mukaan taifuuniin on kuollut jo kaksi ihmistä ja yksi on kadoksissa Yilan maakunnan rannikolla. 

– Taifuunin keskus näyttäisi kulkevan keskisen Taiwanin halki, Taipein eteläpuolitse. Todennäköisesti pahinta tuhoa aiheuttanee Taiwanin itäpuoleisella saaristolla sekä toisaalta Taiwanin itärannikolla, Mäntykannas ennustaa taifuunin reittiä. 

Kiinan omistamilla saarilla on jo aloitettu evakuoinnit. Kiinan rannikolle iskeytyessään taifuuni heikkenee nopeasti ja tuulennopeudet puolittuvat

Muun muassa kansainvälisellä avaruusasema ISS:llä työskentelevä astronautti Scott Kelly on laittanut kuvan muun muassa Twitteriin ja Instagramiin taifuunista Aasian yllä. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.