Mainos

Taide levittäytyy eri puolille Tamperetta

Tampereella kolmatta kertaa järjestettävä AVO-taidetapahtuma vie taiteen pois perinteisistä galleriatiloista. Aiemmin vain Finlaysonin alueella järjestetty tapahtuma levittäytyy torstaista alkaen kaupunkilaisten arkiympäristöön asematunnelista kauppahalliin.

Teokset haastavat niin yhteisön normien ja sääntöjen oikeutuksen kuin perinteisen perheideaalinkin. Kaupunki näyttäytyy kokijalle eri tavoin ja tila on jokaiselle erilainen kokemus, olipa kyseessä konkreettinen rakennelma, virtuaalimaailman osa tai henkinen olotila.

Näyttelyssä on mukana maalauksia, grafiikkaa, mediataideteoksia ja veistoksia. Monipuolisista tekniikoista ja esitystiloista huolimatta pääasia on kävijän kokemus. Tarkoituksena ei ole tuottaa passiivista katsojaa vaan aktiivinen kokija. Neljätoista taiteilijaa esittäytyy kaupunkilaisille Finlaysonilla, galleria Huoltamolla, kauppahallissa, uudessa asematunnelissa sekä muualla keskusta-alueella.

Näyttelyn taiteilijat ovat Vera Arjoma, Timo Bredenberg, Mari Hallapuro, Jussi Koitela, Laura Konttinen, Jaana Laakkonen, Merja Laine, Satu Leppänen, Tiina Raaterova, Mia Saharla, Catrine Sohlberg, Maria Stereo, Mikko Tapio, Juho Viitala ja Noora Westerberg.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.