Mainos

Tähtivieraana Nicke Lignell

Suurta herkkyyttä, halua hoivata ja kykyä käyttää valtaa. Voimakkaat tunteet korostuvat näyttelijä Nicke Lignellin tähtikartalla. Rakkaansa omistushaluinen Rapu haluaa pitää tiukassa saksiotteessa. Lignell tunnustaa kamppailleensa aikoinaan mustasukkaisuudenkin kanssa.

Ihanat naiset rannalla, Akvaariorakkaus, Kuutamolla, Käenpesä, Kotikatu ja Ihmeidentekijät... Nicke Lignell on suomalaisille tuttu kasvo lukuisista elokuvista ja tv-ohjelmista. Syksyllä hurmaava näyttelijä tähdittää Claes Olssonin ohjaamaa Colorado Avenue -elokuvaa ja -tv-sarjaa. Lars Sundin Pohjanmaa-eepoksiin pohjautuva tarina tulee valkokankaille syyskuun alussa. Ensi-ilta vie Lignellin muiden elokuvantekijöiden kanssa mainoskiertueelle halki Suomen. Sitä ennen Lignell rentoutuu perheineen kesämökillä, kaukana kännykän pirinästä, sähköposteista ja arjen kiireistä.

Juhannus mökillä

Juhannuksena vuonna 1966 syntynyt Nicke Lignell viettää syntymäpäiväänsä samaan aikaan kun pohjoisen päivä on pisimmillään ja Suomi hullaantuu kesän suurimmasta juhlasta. Lignellin juhla vierähtää perinteisissä mökkipuuhissa.

-Viimeistään juhannusviikolla on pakko päästä mökille, muuten alkukesä on pilalla. Minä karkailen näitä niin sanottuja megapyhiä muutenkin. On aika mukavaa, että ei tarvitse kuin valita ruokakaupassa, mitä aikoo syödä seuraavat kolme, neljä päivää pyhien aikana, ja sitten mökille.

Lignellin mökkikesä päättyy uuden elokuvan ensi-iltaan. Useiden filmien sankarin mielestä elokuvan teko on suomalaiselle näyttelijälle luksusta.

-Elokuvia tehdään Suomessa niin vähän ja yksittäinen näyttelijä pääsee niihin niin harvoin, että se on aina juhlaa.

Tarinat filmitähtien diivailusta ja suhdesotkuista suosittu näyttelijä kuittaa nauraen.

-Kyllä me mielellään yksi tai kaksi kaljaa otetaan kuvausten jälkeen ja seurustellaan ihan privaatistikin. Mutta minä olen edelleen saman naisen, ensimmäisen vaimoni, kanssa naimisissa. Elämä jatkuu filmausten jälkeen muutenkin niin kuin ennenkin.

”Ihmiset ovat korvaamattomia”

Nicke Lignell joutui vuodenvaihteessa pahaan onnettomuuteen. Suomalaiset jännittivät hänen läheistensä rinnalla, miten hän selviää kolarissa saamistaan vammoista, kallonmurtumasta ja aivoverenvuodosta.

Nopeasta toipumisestaan Lignell kiittää tehokasta ambulanssi- ja sairaalahenkilökuntaa. Hyvän hoidon ansiosta hän pääsi aloittelemaan töiden tekoa jo keväällä ja uskalsi tarttua jopa auton rattiin.

-Olen ajanut kohta neljä kuukautta – enkä minä pelkää, onneksi en pelkää. Tietysti turvallisemmalta tuntuu, kun saa ajaa itse, edelleen. Mutta pystyn olemaan kyydissäkin.

Henkisesti onnettomuus on ollut Lignellille arvojen uudelleen arvioimisen paikka.

-Se oli suuri pysähdys paitsi itselle myös omalle perheelle ja muille. Se on ollut puheenaihe, joka on ollut tapetilla monella tavalla koko toipumisajan. Ehkä se on ollut eräänlainen kevätsiivous omassa päässä ja omissa prioriteeteissa. Se on selvittänyt, mitkä asiat ovat tärkeitä. Loppupeleissä vain ja ainoastaan ihmiset merkitsevät. Kaikki tavarat voidaan ostaa, myydä tai korvata, ja niistä voidaan luopua, mutta ihmiset ovat korvaamattomia.

Koti on turvapaikka

Nicke Lignell on syntynyt Ravun merkeissä. Poikamainen näyttelijä tunnistaa ravun itsessään, vaikka ei ole perehtynyt horoskooppien maailmaan kovin perinpohjaisesti.

-Päällimmäisin on varmaan se, että me ravut tykkäämme omasta kodistamme, viihdymme siellä ja rakennamme sitä aika perusteellisesti. Koti on meille turvapaikka.

Myös ihmissuhteet ovat Rapu-ihmiselle tärkeitä. Lignellkin haluaa pitää niistä hyvää huolta.

-En pidä esimerkiksi siitä, että lähden ovea mäiskien ja palaan sitten kun palaan. Mieluummin hoidan asiat loppuun, ja lähden vasta sitten.

Planeettojen suma kohtalon huoneessa

Helmen astrologi Merja Hirvisaari on tehnyt Nicke Lignellille oman tähtikartan hänen syntymäaikansa ja -paikkansa perusteella. Hirvisaari toteaa, että Lignellin kartta on haasteellinen tulkittava.

-Astrologinen kartta jakaantuu kahteentoista huoneeseen. Kahdestoista huone on kohtalon huone, joka on minulle henkilökohtaisesti vaikea tulkittava. Nickellä mokomalla on siellä hirveä planeettapläjäys. Se tarkoittaa hänen kohdallaan voimakkaita tunteita, suurta herkkyyttä ja halua hoivata, mutta myös kykyä käyttää valtaa.

Rapu-ihmisestä sanotaan, että vaikka hänen sisimpänsä on pehmeä, kuori on kova ja ulkopuolisen on vaikea saada sitä auki. Lignell ei myönnä olevansa kova edes päältäpäin.

-Olen sitä mieltä, että minua on loppujen lopuksi aika helppo lähestyä. Mielestäni minä annan toisten tulla lähellekin aika hyvin. Siinä mielessä se on toki totta, että suojelen kyllä jotain sisimmässäni, niin kuin varmasti kaikki muutkin suojelevat. Toisaalta sekin on totta, että sitten kun olen päästänyt jonkun lähelleni, hän on siinä ja pysyy ja on tärkeä.

Hirvisaari tarkentaa, että Rapu suojelee sisintään nimenomaan varovaisella alulla.

-Ravulle on yleispätevästi tunnusomaista se, että aluksi katsellaan varovaisesti, jopa pari askelta peräytyen, mutta sitten kun suojakuori aukeaa, rapu ottaa tiukan saksiotteen ja sanoo: ”sinä olet minun!”

Lignellin kartalla Ravun varovaisuutta pehmittää Hirvisaaren mukaan kartan kymmenes, sosiaalisen kanssakäymisen huone. Se tuo erityislahjakkuutta ryhmässä toimimiseen. Lignell myöntää olevansa hyvä ryhmätyöntekijä. Lisäksi hän osaa nähdä asioiden valoisat puolet.

-Minä täytän 41 vuotta, ja olen saanut kuulla monta kertaa, että olen peruspositiivinen ihminen. Siihen haluan uskoa edelleen enkä mennä siinä karttaa vastaan.

Rakkaus ravun saksiotteessa

Horoskooppirapu on omistushaluinen ihminen ja tarraa tiukasti kiinni rakkaimpiinsa. Suhteen päättäminen on ravulle aina vaikeaa. Nicke Lignell toteaa, että hän on muiden rapujen tapaan omistushaluista tyyppiä. Myös mustasukkaisuus on hänelle tuttu tunne.

-Myönnän, että olen kamppaillut mustasukkaisuuden kanssa aikoinaan kovastikin. Kai se on ihmisessä vähän kuin heikkoutta silloin, kun haluaa korvata oman heikkoutensa toisen omistamisella.

Hirvisaari muistuttaa, että vaikka Rapu on välillä vähän hankala tapaus, häntä voi suositella kaikille naisille, joilla ei vielä ole miestä. Niin kotiinsa kuin työhönsäkin kunnianhimoisesti suhtautuva saksiniekka on suojauksensa laskiessaan äärimmäisen viehättävä ja aistillinen ihminen. Rakastajana ja kumppanina Rapu on hellä ja mielikuvituksekas.

Ravun rinnalla rakkaus voi olla jopa ikuista, tietää Hirvisaari.

-Kunhan muistatte, kaikki Rapujen kanssa elävät naiset, että miehenne ei kestä kritiikkiä. Sitä ei siis kannata tarjota, vaan häntä pitää rakastaa ja ihailla juuri sellaisena kuin hän on!

Lignell nauraa, että hänellekin kritiikin vastaanottaminen tuottaa vaikeuksia.

-Tiedän tämän kotoa, jossa meillä on useampikin nainen, osa heistä vielä aika nuoria. Jos pikkuisenkin ärsyynnyn ja otan itseeni, he vain pyörittävät silmiään äidin kanssa, että ”hohhoijaa!” He eivät siis lähde hyökkäämään kovin helposti, koska ehkä minä en tosiaan siedä edes ”rakentavaa kritiikkiä”.

Herkkäaistinen näyttelijä

Ravun sanotaan suhtautuvan asioihin tunteikkaasti – ja puolueellisesti: hän arvioi tilanteita vain omien kokemustensa pohjalta. Vastapainoksi Rapu on saanut eläinradan herkimmän intuition. Hänen tiedetään kykenevän aistimaan läheistensä tunteet ja tarpeet jopa pelottavan tarkasti.

Näyttelijälle herkkä intuitio on hyvä asia, toteaa Nicke Lignell.

-Vaistoni on aika nopea ja voimakas, eli tiedän usein heti, mitä pitäisi tehdä. Se tuntuu kaikilla tasoilla. Aistin herkästi ja minuun vaikuttaa hyvin voimakkaasti kaikki se, mitä tapahtuu esimerkiksi kanssanäyttelijöiden kesken kahvihuoneessa tai työtä tehdessä, ollaan sitten lavalla tai tehdään leffaa.

Vaikka Lignellillä on rapumaisen vahva vaisto, hän ei antaudu helposti sen vietäväksi.

-Ehkä siihen liittyy se, mikä sen hinta on. Mietin aina sitä, miten kovana oleminen palkitsee; onko siitä maksettava hinta nyt liian suuri, vaikka tietäisi, että lopputuloksen kannalta olisi hyvä luottaa intuitioonsa.

Käsillä rakkauden kesä

Suomen suvi on valoisimmillaan juhannuksena. Sen jälkeen päivät alkavat vähitellen lyhetä. Ne ovat kuitenkin yleensä alkukesää lämpimämpiä. Vanha kansa uskookin, että vasta juhannuksesta alkaa se oikea, ”suuri” kesä.

Merja Hirvisaari ennustaa Nicke Lignellille ja muille Ravuille rakkauden täyteistä kesää. Erityisesti kesäkuu on suurten tunteiden kautta. Heinäkuu on puolestaan Ravun säteilyn aikaa.

-Silloin on mahdollista melkein kaikki. Esimerkiksi ylennyksiä olisi tarjolla, eli rohkeasti vaan ihmiset etenemään, etsimään haasteita ja avaamaan uusia ovia!

Heinäkuun loppupuolella sisäinen levottomuus valtaa rapumielen, joka on muuten varsin uskollinen. Hirvisaari tietää, että silloin voi olla edessä seikkailunpoikasia ja villiä suhteita, ainakin niitä aktiivisesti hakeville.

Elokuussa on puolestaan edessä epävarma henkinen kausi. Rapu seikkailee mielen maailmoissa ja ”salaliittoteorioiden” parissa. Rapu seuraa tuolloin tarkkaan, mitä hänestä puhutaan ja onko kaikki niin kuin päällepäin näyttää. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, lohduttaa Hirvisaari.

-Voin kertoa, että ajatukset salaliitoista ovat vain oman mielikuvituksen tulosta!

Teksti: Kati Hyttinen

Kuvat: Elokuvasta Colorado Avenue ja Merja Hirvisaari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.