Mainos

Tähtikartta paljastaa: parisuhteessa Jani Sievisen suurimmat haasteet

Astrologia asetti Jani Sievisen peilin eteen. Ensimmäistä kertaa tähtikarttaansa tutustunut mies tuumasi tulkinnan jälkeen, että tuntui siltä kuin olisi peilin edessä seissyt ja peilikuva olisi alkanut puhua.

Jani Sievinen vakavoitui tähtikarttatulkinnassa. Ilman ennakko-odotuksia leikkiin lähtenyt mies hämmästyi tulkinnan osuvuutta niin monessa eri kohdassa. Eniten häntä kosketti oivallus parisuhteen paineista, joissa Jani huomasi todella tarvitsevansa peiliin katsomista.

Tulta ja vettä

Oinas on tähtikartan tulisielu, nopea, kilpailuhenkinen suorittaja, joka on ankara itselleen ja toisillekin. "It's my way or the highway" on hyvin tyypillinen Oinas-ilmaisu. Jos et pelaa minun säännöilläni, en pelaa kanssasi ollenkaan.

Jani Sievinen ei kuitenkaan karttansa perusteella ole kovin tyypillinen Oinas, sillä aurinkomerkkiä on pehmittämässä vahva vesimerkkien vaikutus. Tunteellinen Kalat nousevana merkkinä tuo persoonaan iän lisääntyessä yhä enemmän syvyyttä, Rapu-Kuu taas valtavan määrän herkkyyttä. Rakkauden planeetta Venus viileässä Vesimiehessä vahvistaa vielä varovaisuutta tunteen tasolla. Tämän miehen lähelle ei ole todellisuudessa helppo päästä, vaikka Oinas onkin nopea ihastumaan.

"Hirveän hankala mies"

Yhtälön tekee vielä haastavammaksi se, että Janin kartan seitsemäs, parisuhteen huone on kahden hyvin erilaisen planeetan koti. Yksilöllisyyttä korostava Uranus on saanut sinne valtaa käyttävän ja syvällistä henkistä vapautta vaativan Pluton täydellistä rakkautta etsivän Vaa’an merkissä. ”Sinä olet kyllä hirveän hankala mies”, sanoin Jani Sieviselle, nauraen, jotta pehmentäisin sanojeni kärjen. Sain onneksi vastaukseksi vain myöntävää nyökyttelyä . Tämän Jani oli itsekin huomannut. ”Sinulla on niin valtava ristiriita omien energioittesi välillä, että tulisen, joskus vähän kovankin Oinaan on varmasti välillä vaikea hyväksyä sitä, miten suuri herkkyys sinussa asuu. ”

Pluton sijoittuminen parisuhteen huoneeseen saa Janin kartalla aikaan sen, että hänen on liiankin helppo projisoida oman mielen myllerrykset vastakappaleen viaksi. ”Seuraavan kerran, kun tuntuu siltä, että se vaimo on väärässä, niin koetapa kääntää katse peiliin ja miettiä, onko jokin asia sinussa itsessäsi sellaisella tolalla, että on helpompi panna asia toisen viaksi kuin käsitellä oman tunteen kipeyttä.”

Huippu-urheilu on taidetta

Kävimme vielä läpi neloshuoneen Saturnuksen kuvastaman ankaran isäsuhteen ja liian vahvojen rajojen sittenkin mukanaan tuoman turvallisuuden tunteen ja myöhemmin sen jatkuvan kaipauksen, sekä fyysisen Mars-planeetan vahvan sijainnin itseilmaisun kolmannessa huoneessa. ”Olet löytänyt hauskan tavan tulkita tätä kartta-asetelmaa”, ihastelin Janille. ”Omalla tavallaanhan huippu-urheilija on myös luova taiteilija, hänen lahjakkuutensa on siinä fyysisessä kehossa.”

Aavistuslähtö politiikkaan

Radio Novan haastattelussa Kati Hyttinen halusi tietää, näkyykö Janin poliitikon ura hänen kartallaan. Näkyyhän se. Yhdeksäs huone on maailman matkaamisen, filosofian, uskonnon, opettamisen ja politiikan huone. Janilla se vielä sijaitsee noususolmun kupeessa, monen astrologin näkemyksen mukaan karmallisella akselilla. Noususolmusta sanotaan, että se edustaa ennen kaikkea sitä elämänaluetta, jolla ihmisen kannattaa keskittyä kehittämään itseään. Noususolmu osoittaa henkiselle kasvulle otollisimman suunnan. Se ilmaisee myös, millä yhteiskunnan alueella ihmisen on toimittava kehityksen edistämiseksi. Noususolmun pitäisi olla voimakkaimmillaan 37-vuotiaana, joten kovaa vauhtia kilparadoilla pitävä Jani näyttäisi tällä kertaa ottaneen aavistuslähdön…

Noususolmun oppositio Saturnukseen tuo mukanaan kyvyn vaikuttaa yhteiskunnallisiin rakenteisiin. Se myös lisää muutenkin voitontahtoisen Oinaan kunnianhimoa, ja rohkeutta tarttua isoihin haasteisiin. Jani totesikin Katille tyynesti, että hän on tottunut ottamaan isoja haasteita. ”Jos kerran politiikkaan lähdetään, niin pitäähän sielläkin olla kovimmalla mahdollisella tasolla.”

Huipulle ei pääse yksin

Oinas ei ole paras mahdollinen ryhmätyön tekijä. Oinaasta sanotaankin, että ainoa tapa millä hän onnistuu ryhmätyössä, on pääseminen ryhmän vetäjäksi. Jani tunnisti piirteen itsessään, mutta totesi kuitenkin, että huipulle ei missään lajissa päästä yksin, ja hänkin on oppinut matkallaan menestykseen luottamaan ryhmätyön voimaan. Oinasta pidetäänkin hyvänä valintana kilpailevaan joukkueeseen sen vuoksi, että hän yleensä aina voittaa.

Jos Jani lähtikin kotiin uudenlaisen peilin kanssa, luvaten olla syyttämättä Maria seuraavan tiukan paikan edessä, sai hän astrologialta mukaansa toisenkin kotiin viemisen, itselleen vähän mieluisamman. ”Tarvitset välillä reilusti tilaa itsellesi ja vetäytymistä aivan omiin oloihisi”, opastin Jania Vesimies Venuksen innoittamana. ”Pienen breikin jälkeen pystyt taas aivan uudella tavalla ottamaan huomioon läheisesi.”

Sama tähtiasento tuo mukanaan humanismin ja kyvyn puhua vakuuttavasti kaikkien yhteiskuntaluokkien edustajille. Kansainvälisyys korostuu yhdeksikköhuoneen lisäksi tällä Venuksen aspektilla. Ei siis olisi mikään ihme, jos Jani EU-radoiltakin tulisi kotiin kultamitali kaulassa.

Merja Hirvisaari

Kuuntele

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.