Tähti siirtyi tienaamaan saudimiljoonia – ei saanut penniäkään ja yhteistyö päättyi

Englantilainen jalkapallotähti Jordan Henderson suuntaa Ajaxiin vain puoli vuotta sen jälkeen, kun hän oli siirtynyt saudiarabialaiseen Al-Ettifaqiin.

Amsterdamilainen Ajax tiedottaa Hendersonin, 33, solmineen kanssaan kahden ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen. Englannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja ehti edustaa saudiarabialaista Al-Ettifaqia vain kuusi kuukautta, kunnes kolmevuotinen sopimus purettiin aiemmin tänään julkistetulla ilmoituksella.

The Telegraph paljastaa, että Henderson ei ole saanut penniäkään noin 400 000 euron raportoidusta viikkopalkastaan saudeissa. Palkanmaksun lykkäyksen syy ei ole täysin selvä, mutta The Telegraphin mukaan se koskisi osittain verotuksellisia rajoituksia Britanniassa vietettävän ajan osalta.

The Telegraphin lähdetietojen mukaan Hendersonin ei oleteta saavan myöhemminkään saudeista mitään vietettyään maassa vain kuusi kuukautta.

Ajaxissa Hendersonin viikkopalkan on arvioitu olevan huomattavasti pienempi kuin Saudi-Arabiassa, jossa hän ei siis tietojen mukaan päässyt rahaa tienaamaankaan.

Hendersonin kerrotaan olleen tyytymätön elämäänsä saudiseurassa Dammamin kaupungissa. Henderson sai runsaasti kritiikkiä lähdetyään hakemaan miljoonia maahan, jonka ihmisoikeustilanne on surkea.

Henderson edusti Liverpoolia 12 vuotta ennen kuin siirtyi viime kesänä Al Ettifaqiin.

Lue myös:

    Uusimmat