Taavi, 25, lähti sähköpotkulaudalla baarista kotiin, sitten kaikki pimeni – Mies haluaa näyttää, mitä onnettomuus teki hänen päälleen

Taavi, 25, ajoi skootterilla ilman kypärää – kaatumisesta vakavat vammat 3:22
Taavi kertoo, että kypärä olisi pelastanut hänet vakavalta onnettomuudelta.

Taavi kaatui sähköpotkulaudalla karmein seurauksin. Miestä harmittaa, ettei pitänyt kypärää päässä.

Kun Taavi Myyryläiseltä kysyy, 25, mitä tapahtui tasan kuukausi sitten, ovat muistikuvat edelleen epäselvät.

Myyryläinen vietti hauskaa iltaa kavereiden kanssa ulkona muun muassa biljardia pelaten ja kavereiden kanssa oleskellen.

Kun oli kotiinpaluun aika, otti hän alleen sähköpotkulaudan, jotka ovat nykyään tuttu näky myös Mikkelin kaduilla.

– Lähdin kaupungista takaisin kohti kotia, ja jossain vaiheessa matka katkesi. Sen muistan, että johonkin oon skootterilla tökännyt ja mitään muuta ei oikeastaan matkasta ole jäänyt mieleen, Myyryläinen kertoo.

Myyryläinen uskoo kaatuneensa skootterilla tiellä sijainneeseen kuoppaan. Siitä kertovat jäljet, joita kaatunut kulkupeli oli tehnyt tien pintaan.

"Ambulanssissa katkesi taju"

Mies kertoo, että aluksi tilanne ei vaikuttanut ulkoisesti vakavalta eikä hänellä ollut juurikaan näkyviä vammoja.

Paikalle Myyryläistä katsomaan tuli kuitenkin taksikuski, joka päätti tilata ambulanssin välittömästi.

– Mulla ei ole näkynyt siinä vaiheessa vielä mitään ihmeellistä. Olin oksentanut ja valittanut kipua. Olen ollut tajuissani. Sitten ambulanssissa katkennut taju matkalla sairaalaan ja sairaalassa huomattu, että oikeassa kyynärpäässä pieni naarmu ja oikealla puolella päätä pieni punainen läntti.

Mikkelin keskussairaalasta Myyryläinen siirrettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Mikkelissä diagnoosi oli karu: vakava aivonverenvuoto ja paineen kasvu aivoissa.

Taavia onnettomuudesta muistuttaa kuukausi myöhemmin muistiongelmat, otsalta vasemman karven taakse ulottava iso leikkausarpi, turvonneet kasvot sekä monttu päässä.

– Seuraava leikkaus on tulossa kuukauden sisällä toivottavasti. Laitetaan biolasiproteesi, että saadaan kallo saman muotoiseksi kuin ennenkin.

Toivoo, että ihmiset oppivat hänen tapauksestaan

Onnettomuudesta mietteliääksi Myyryläisen tekee se, ettei hän ajanut tilanteessa sähköpotkulaudalla edes kovin kovaa. Siitä kertoo se tosiasia, ettei mies saanut tilanteessa kovinkaan isoja ruhjeita tai ulkoista verenvuotoa.

Kovasta tällistä olisikin selvitty "ehjin kalloin" yhdellä turvavarusteella. Kypärällä.

– Jos 5-10 prosenttia ihmisistä, jotka näkee tän jäljen, oppii käyttämään kypärää, se on hyvä juttu. Sitten olen onnistunut jossakin.

Sähköpotkulautaa itsessään hän ei pidä pahana.

– Sähköpotkulauta on hieno keksintö ja hieno juttu. Mutta järki pitää olla päässä ja käyttää kypärä ja ajaa liikenteessä asiallisesti. Pitää olla asiallinen sen käytössä.

Taavi kokee selvinneensä rytäkästä yllättävän vähällä

Onnettomuus jätti Myyryläiseen kaiken kaikkiaan isot jäljet. Kuukausi myöhemmin hän ei ole kuitenkaan lannistunut, vaan kertoo selvinneensä rytäkästä yllättävän vähällä.

– Tässä pystyn kävelemään suht hyvin ja olemaan kotona ilman valvontaa. Se on siinä mielessä hyvä juttu, mutta kyllä se vaikuttaa tietysti elämään. Mutta lähimuistissa on vähän huonoutta, pitää kirjottaa vähän asioita ylös, että muistaa tehdä niitä.

Katso Taavin haastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat