Taatelikakku 9.12.1999

toim. Kati Nappa

1 pkt (225-250 g) kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200 g margariinia tai voita
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota 1 isompi tai 2-3 pienempää kakkuvuokaa. Paloittele taatelit ja nosta ne kasariin. Lisää vesi ja sokeri ja keitä soseeksi.
Lisää joukkoon rasva ja anna seoksen jäähtyä. Lisää seokseen munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan tai vuokiin (jätä kohoamisvaraa n.1/3).
Paista alaritilällä 175 asteessa 45-60 min. kakun koosta riippuen. Anna kakun vetäytyä muutama minuutti vuoassa ennen kumoamista. Kakku on herkullista heti tuoreena sekä muutaman viikon kuluttua. Kietaise kakut folioon tai sujauta muovipussiin.

Lue myös:

    Uusimmat