Taas äkillinen kuolemantapaus Venäjällä – Putinia tiiviisti tukenut päätoimittaja menehtyi työmatkalla

Venäläiset uutistoimistot Interfax ja Tass kertovat Komsomolskaja Pravdan vastaavan päätoimittajan Vladimir Sungorkinin kuolleen.

Uutistoimistojen mukaan Sungorkinin, 68, uskotaan kuolleen aivohalvaukseen.

Sungorkin oli kuollessaan työmatkalla Venäjän kaukoidässä Khabarovskissa, lehden kolumnisti Alexander Gamov kertoo Interfaxille.

– Tragedia tapahtui matkalla, jonka tarkoitus oli kerätä materiaalia kirjaan suuresta kaukoidän tutkijasta, Vladimir Arsenievista, kerrotaan Komsomolskaya Pravdan Telegram-julkaisussa.

Sungorkinin kuolema on jatkumoa Venäjän huipulla tapahtuneisiin äkillisiin kuolemantapauksiin. MTV Uutiset kertoi viimeksi eilen illalla Putinin alaisuudessa Venäjän ilmailualaa uudistaneesta Ivan Petsorinista, joka kuoli pudottuaan veneestä Japaninmerellä lähellä Vladivostokia.

Putinin luottohenkilö

Riiassa pääkonttoriaan pitävä venäjänkielinen opposition uutissivusto Meduza kertoo, että Sungorkin oli mediajohtajana erityisen läheinen Kremlin kanssa. Hän oli muun muassa Putinin luottotukija vuoden 2018 presidentinvaaleissa.

Sungorkinin läheiset yhteydet Venäjän huipulle ovat tiedossa lännessäkin, ja EU asetti hänet pakotelistalle tänä keväänä.

Iltapäivälehtenä tunnetun Komsomolskaja Pravdan luonnehditaan olevan Putinin ”suosikkisanomalehti”.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Ukraina etenee, romahtiko Venäjän taistelukyky? 9:31
Lue myös: Ukraina etenee, romahtiko Venäjän taistelukyky? Näin arvioi Pekka Toveri.

Paljasti tappiot maaliskuussa

Komsomolskaja Pravda kertoi maaliskuussa nettisivuillaan, että Venäjän puolustusministeriön mukaan lähes 10 000 venäläissotilasta olisi kuollut noin kuukauden sisällä suurhyökkäyksen alkamisesta. Tieto aiheutti hämmennystä Venäjällä ja laajemminkin maailmalla, sillä Venäjä ei ole kertonut avoimesti Ukrainan sodan tappioista.

Tieto poistui nopeasti verkkosivuilta. Kreml ja lehti väittivät lukuja hakkerihyökkäykseksi. 

Episodi on ollut poikkeus lehden linjassa. Sen sivuilla on totuttu näkemään Kremliä myötäileviä näkemyksiä. Esimerkiksi viime kuussa lehden toimittaja kehotti ampumaan kaikki yhteistyöstä kieltäytyvät ukrainalaisopettajat.

Lue myös:

    Uusimmat