Taaperot kehittyvät hyvin vähemmälläkin rasvalla

Suomalaiset tutkijat ovat todenneet, että ruokavalio, jossa on tavallista vähemmän tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia, takaa pikkulasten normaalin kehityksen. Alkuvuosien kevyempi ruoka saattaa lisäksi vähentää elämän myöhemmissä vaiheissa syntyvää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Tutkimuksessa todettiin, että niillä 1-vuotiailla lapsilla, joiden rasvan saantia rajoitettiin 30-35 prosenttiin kokonaisenergiasta, oli 3-5 prosenttia alhaisemmat seerumin kolesteroliarvot kuin vertailuryhmällä, joka sai syödä ruokaa täysin vapaasti. Rasvan saannin rajoituksella ei havaittu olevan mitään hidastetta puheen tai motoristen taitojen kehitykselle. (Finfood)

Lähde: The Journal of the American Medical Association 2000;284:993-1000.

Lue myös:

    Uusimmat