Täältä tullaan NHL! Leijonien kisakoneesta kalkkiviivoilla pudonnut hyökkääjä loikkaa rapakon taakse

Leijonien MM-joukkueesta viimeisten joukossa pudonnut Arttu Ruotsalainen on tehnyt NHL-sopimuksen Buffalo Sabresin kanssa.

Ruotsalaisen ja Buffalon sopimus on kolmen vuoden mittainen. Mikäli Ruotsalainen ei raivaa tietään heti ensimmäisellä sopimuskaudellaan Buffalon NHL-kokoonpanoon, pelaa hän vielä ensi kaudella Ilveksen paidassa.

– Olemme sopineet Artun sekä hänen agenttinsa Jarmo Korkin kanssa, että mikäli pelipaikkaa NHL:n puolella ei vielä ensi kaudella aukea, palaa hyökkääjä Ilvekseen kaudeksi 2019-2020, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi seuran tiedotteessa.

SM-liigassa komean läpimurtokauden pelannut Ruotsalainen nakutti Ilveksen paidassa 59 ottelussa komeat 42 tehopistettä. Tehotahti ei hyytynyt pudotuspeleissäkään, sillä Ruotsalainen iski seitsemässä ottelussa seitsemän pistettä. 

21-vuotias hyökkääjä oli myös pitkään Leijonien MM-leirityksessä mukana, mutta putosi viimeisten joukossa ulos kisakoneesta.

Juttua päivitetty 8.5.2019 klo 20.08: Juttuun lisätty tieto Ruotsalaisen mahdollisuudesta pelata Ilveksessä ensi kaudella, mikäli NHL:n ovet eivät vielä aukene.

Lue myös:

    Uusimmat