Täältä tullaan F1! Mercedes-lupaus varmisti luokkamestaruutensa Abu Dhabissa

Ensi kaudella Williamsin F1-tiimin kisakuskina ajava George Russell varmisti F2-luokan mestaruutensa varmalla kisavoitolla Abu Dhabin lauantai-illassa.

ART-tallissa ajava Russell oli jo päätösviikonloppuun lähdettäessä tukevassa pistejohdossa ennen DAMS-kuski Alexander Albonia.

Mercedeksen suojatteihin kuuluvan Russellin tehtävä vain helpottui, kun Albonin auto sammui lähtöruudukkoon. Red Bullin junioriohjelmaan kuuluva Albon pääsi vielä kisaan mukaan, mutta jäi 14:nneksi.

Paalupaikalta voittoon ajaneen Russellin jälkeen toinen oli venäläiskuski Andrei Markelov ennen Campos-tallin Luca Ghiottoa. Suomalaiskuski Niko Kari spinnasi radalla ja oli 15:s.

Kisa alkoi dramaattisesti, kun Albonin tallikaveri Nicolas Latifin moottori sammui niin ikään lähtöruudukkoon ja Arjun Maini rysäytti voimalla hänen peräänsä. Kuskit selvisivät tilanteesta ilman loukkaantumisia.

Sunnuntaina Abu Dhabissa ajetaan vielä F2-kauden päätöskilpailu. Tuo kisa tulee suorana lähetyksenä C More Maxilla ja mtv.fissä kello 11.30.

Lue myös:

    Uusimmat