"Täällä ylikonstaapeli Jorma Kinnunen" – huijarit soittivat kymmenille Kerttu-nimisille vanhuksille: Soittajiksi epäillään värvätyn narkomaaneja, jotka esiintyivät poliiseina

Tällaisia tamineita valepoliisilta löytyi 0:30
Tällaisia tamineita valepoliisilta löytyi elokuussa 2018 – mies poseerasi deittisivulla viranomaisasusteissa ja ajeli maijaa muistuttavalla autolla

Poliisi tutkii jälleen uusia valepoliisitapauksia. Tällä kertaa huijausten uhreina ovat olleet 70-80 -vuotiaat Kerttu-nimiset vanhukset. 

Asianomistajat ovat Vantaalta, Tampereelta ja Järvenpäästä. Itä-Uudenmaan poliisi ja Kajaanin poliisi ovat tutkineet juttua yhteistyössä.

Epäillyt päätekijät ovat Kajaanista. Poliisi otti viime viikon torstain ja viikonlopun välisenä aikana kiinni kaikkiaan neljä henkilöä rikoksista epäiltyinä. Heistä yksi vangittiin maanantaina.

Poliisi tutkii tapauksia muun muassa törkeinä petoksina ja virkavallan anastuksina.

Yksi uhreista menetti tililtään 15 000 euroa useina tilisiirtoina. Asianomistajan nimissä otettiin myös pikavippilainoja.

Toisenkin asianomistajan tililtä lähti 10 000 euroa, mutta poliisi ehti väliin ennen kuin rahat ehtivät kadota huijareiden tileille.

Uhreja voi olla paljon enemmän

Toimintamalli tapauksissa on ollut samanlainen. Poliisi epäilee, että huijauksien tekoon värvätyt bulvaanit ovat soittaneet kymmenille Kerttu-nimisille henkilöille ympäri Suomea. Huijari on esittäytynyt poliisiksi tyyliin: ”Täällä ylikonstaapeli Jorma Kinnunen Tikkurilan poliisilaitokselta”. 

Poliisin epäilyjen bulvaanit ovat olleet narkomaaneja. Soittoja on tehty ainakin seitsemästä eri puhelinliittymästä. Uhreja voi olla paljon enemmän kuin tähän asti paljastuneet.

Poliisi selvittää esitutkinnassa epäiltyjen tekijöiden rooleja. 

Lue myös:

    Uusimmat