Mainos

"Täällä on kaaos" – järkyttävästä palomiesten surmasta epäilty 62-vuotias mies

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa eilen palopaikalla tapahtuneesta ampumisesta epäilty on tuomittu rikollinen, kertoo CNN.

Kaksi palomiestä sai surmansa ja kaksi haavoittui, kun asemies avasi tulen palomiesten saavuttua sammuttamaan Websterin kaupungissa riehuvaa tulipaloa.

Viranomaisten uskovat, että 62-vuotias William Spengler sytytti palon tahallaan ja sen jälkeen jäi odottamaan paikalle saapuvia palomiehiä läheiselle penkereelle aseen kanssa.

– Tämä vaikuttaa olleen ansa, poliisipäällikkö Gerald Pickering sanoi.

– Tulessa olivat talo sekä auto, ilmeisesti Spenglerin sytyttämänä, joka meni aseistettuna väijyksiin ja sen jälkeen ampui ensimmäisenä hälytykseen vastanneet.

Ampumisesta epäilty Spengler löydettiin myöhemmin paikalta kuolleena. Hän oli surmannut itsensä ampumalla.

Viranomaiset eivät tiedä, kuinka Spengler oli saanut haltuunsa aseet. Tuomittuna rikollisena miehellä ei ole lupaa aseiden pitämiseen. Poliisin mukaan Spengleriltä löytyi kuitenkin useita erityyppisiä aseita.

Spengler tuomittiin vuonna 1981 isoäitinsä taposta. Hänet oli vapautettu vankilasta valvotulle ehdonalaiselle.

Viranomaisten mukaan Spengler ilmeisesti asui siskonsa kanssa talossa, josta tulipalo sai alkunsa. Sisarta ei oltu tavoitettu.

Lisää kuolonuhreja voi vielä löytyä

Järkyttävien tapahtumien kulku paljastuu palomiesten nauhalle taltioituneesta radiokeskustelusta.

Websterin palokuntaa edustava palomies ilmoitti "useiden palomiesten joutuneen ammutuksi". Yksi ammutuista oli mies itse, sillä hän oli haavoittunut alaselästään ja jalastaan.

Palomies kertoi, että ampuminen jatkuu yhä.

– Olen melko varma, että täällä on kaksi kuollutta kadulla. He ovat maassa, eikä hyvältä näytä.

Ensimmäisenä paikalle saapuneet poliisit ottivat osaa paikalla laukaustenvaihtoon, mikä poliisipäällikön mukaan "todennäköisesti pelasti useita ihmishenkiä".

– Kun saavumme paikalle, ihmisiä on ammuttu, tulipalot riehuivat, laukauksia ammuttiin, poliisipäällikkö Pickering kuvaili.

– Täällä on kaaos. Täällä on kaaos.

Ampumisen vuoksi palomiehet eivät päässeet sammuttamaan paloa useisiin tunteihin. Poliisin erikoisjoukot joutuivat evakuoimaan kymmeniä asukkaita naapurustosta.

Tulipalo tuhosi lopulta kaikkiaan seitsemän taloa. Kaikkia taloja ei ole päästy tarkastamaan ja poliisi epäilee, että asunnoissa voi olla lisää kuolonuhreja.

– Toivottavasti kaikki pääsivät pakenemaan siitä tulipätsistä. Talot olivat niin lähekkäin, Pickering totesi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.