Syytteet nurin: Oliver Stone ei vastuussa rikoksesta

Louisianan osavaltion piirioikeuden tuomari vapautti Hollywood-ohjaaja Oliver Stonen syytteistä oikeusjutussa, joka koski kahden teininuoren vuonna 1995 tekemän aseellisen ryöstön vakavia seurauksia.

Patsy Byers -niminen myyjä halvaantui, kun poikaystävänsä kanssa liikkeeseen tunkeutunut Sarah Edmondson ampui häntä niskaan Louisianan osavaltiossa. Byers kuoli syöpään pari vuotta myöhemmin, mutta hänen vanhempansa eivät luopuneet nostamastaan kanteesta.

Kanteen mukaan Edmondson ja poikaystävä Ben Darras olivat katsoneet useita kertoja Oliver Stonen ohjaaman Syntyneet tappajiksi (Natural Born Killers, 1994) ennen lähtöään kohtalokkaalle reissulleen. Byersin vanhemmat väittivät, että sarjamurhaajapariskunnasta kertova elokuva oli antanut nuorille idean ryöstöretkestä.

Tuomarin päätös oli Warner Brothers -filmiyhtiön mukaan merkittävä voitto taiteellisen ilmaisun vapaudelle. - Ampumistapaus oli järkyttävä, mutta ei ole mitään perusteita syyttää siitä Oliver Stonea tai filmiyhtiötä, totesi Warnerin lakimies vapauttavan päätöksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat