Syyttäjä: United Brotherhood -jengiläiset kiristivät miestä maksamaan tuhansia euroja, uhkasivat ampua polviin

Syyttäjä vaatii Helsingin käräjäoikeudessa rangaistusta kolmelle miehelle törkeän kiristyksen yrityksestä, ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Yksi syytetyistä, United Brotherhood -rikollisjärjestöön syyttäjän mukaan kuuluva mies pakoili viranomaisia Albaniassa, josta hänet palautettiin Suomeen toukokuussa.

Syyttäjän mukaan mies ilmoitti tammikuussa uhrille, että uhrin täytyy maksaa 6 000 euron sakko siitä, mitä oli puhunut poliisille toisen rikosasian esitutkinnassa.

Syyttäjän mukaan kaksi muuta syytetyistä avittivat velan perinnässä. Kolmikko uhkasi miestä syyttäjän mukaan muun muassa polviin ampumisella ja piti tätä vankina autossa, jonka poliisi lopulta pysäytti. 

United Brotherhoodiin kuuluu satakunta ihmistä

Poliisin mukaan United Brotherhood perustettiin keväällä 2010 yhdistämällä tuolloin itsenäisinä toimineet ryhmät Me Olemme Rikollisuuden Eliittiä (M.O.R.E), Natural Born Killers (N.B.K.) ja Rogues Gallery (R.G.). Kaikki ryhmät oli jo tuolloin todettu lainvoimaisesti järjestäytyneiksi rikollisryhmiksi.

United Brotherhood on valtakunnallinen, ja sillä on osastot ainakin Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Kouvolassa, Joensuussa ja viimeisten tietojen mukaan myös Oulussa. Hierarkkisella organisaatiolla on ainakin ollut ryhmää johtava neuvosto, ja sillä on poliisin mukaan selkeä johtaja.

Helsingin osasto on ollut johtavassa asemassa alusta alkaen. UB on poliisin mukaan karkeasti ottaen noin 120 hengen organisaatio alajengi Bad Union mukaan luettuna.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja