Syyttäjä: Murhasta epäilty 18-vuotias puukotti uhriaan lähes 20 kertaa Prisman pihalla Tampereella

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeutta murhasta 18-vuotiaalle miehelle, jonka epäillään puukottaneen toista miestä tammikuussa Tampereen Lielahden Prisman edustalla.

Uhri ja syytetty tulivat paikalle samalla autolla hieman ennen viittä iltapäivällä. Syyttäjän mukaan syytetty oli parkkipaikalla autosta noustuaan ottanut takin sivutaskusta puukon esille ja alkanut täysin yllättäen lyödä uhria puukolla selkään, kun uhri oli ollut ainakin osin kumartuneena auton sisäpuolelle.

Syytetty iski uhria puukolla syyttäjän mukaan ainakin 18 kertaa. Syyttäjän mukaan väkivalta loppui vasta, kun uhri sai riistettyä puukon syytetyltä ja löi sillä syytettyä useita kertoja niin, ettei tämä pystynyt enää jatkamaan hyökkäystä.

Ensihoidosta huolimatta uhri kuoli saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla. Poliisin mukaan paikalla oli tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä.

Syyttäjän mukaan syytetty oli hankkinut puukon epäillyn murhan tekopäivänä. Lisäksi syytetty oli ennen tekoa katsonut tappamiseen liittyvää materiaalia tietokoneelta sekä puhunut tappamisesta, syyttäjä kertoo.

Syytetty ei muista tilannetta

Pirkanmaan käräjäoikeudelle antamassaan kirjallisessa vastauksessa syytetty kiistää murhan, mutta myöntää syyllistyneensä tappoon. Hän kertoo vastauksessa, ettei muista puukotustilannetta, mutta esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella hän myöntää tappaneensa uhrin.

Vastauksen mukaan syytetty kiistää, että hän olisi lyönyt uhria puukolla selkään täysin yllättäen. Vastauksessa viitataan esitutkintaan, jonka perusteella tilanne alkoi siten, että syytetty ja uhri painivat ensin auton ulkopuolella ja puukotustilanne alkoi vasta tämän jälkeen.

Syytetty ei vastauksensa mukaan muista tilannetta eikä pysty ottamaan kantaa esimerkiksi lyöntien tarkkaan määrään tai tapahtumien järjestykseen.

Syytetty myös kiistää katsoneensa ennen tekoa tappamiseen liittyvää materiaalia tietokoneelta tai uhanneensa tai aikoneensa tappaa ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat