Mainos

Syyttäjä: Kampaaja Mörön murha oli hirmuteko

Kampaaja Seija Mörön murhasta syytetty 53-vuotias nainen tärisi ja nyyhki oikeussalissa, kun syyttäjä kävi läpi viime kesänä tapahtunutta henkirikosta. Syyttäjä kuvasi henkirikosta hirmuteoksi. Syytteen mukaan 53-vuotias siivooja oli ensin salaa syöttänyt uhrille unilääkettä ja sitten viiltänyt kurkun auki keittiöveitsellä. Ruumis oli upotettu mereen.

Syyttäjä Sakari Tiilikainen vaatii naiselle elinkautista rangaistusta murhasta. Nainen myöntää tapon, mutta kiistää murhan.

Tiilikaisen mukaan teon motiivi oli ilmeisesti mustasukkaisuus.

- 53-vuotias pelkäsi, että Mörö jotenkin kaappaa hänen miesystävänsä, vaikka Mörö ei ollut koskaan miestä tavannut.

- Hän oli sairaalloisen mustasukkainen.

Unilääkettä mustikkarahkassa

Henkirikos tehtiin 23. heinäkuuta Helsingin Kontulassa. Mörö ja 53-vuotias olivat tutustuneet viitisen vuotta sitten, kun 53-vuotias oli käynyt Seija Mörön kampaamossa asiakkaana. Heinäkuussa Mörön ja 53-vuotiaan piti suunnitella 53-vuotiaan asunnossa tulevaa lomamatkaa.

53-vuotias oli hankkinut edellisenä päivänä Ympyrätalon apteekista vahvaa unilääkettä, jonka hän oli murskannut jälkiruuan, mustikkarahkan, joukkoon.

Mörö oli syönyt ruuan, noussut pöydästä, mutta tuupertunut melkein välittömästi lattialle.Tässä vaiheessa syytetty oli poistunut asunnosta noin puoleksi tunniksi. Hän vei Mörön koiran pois.

Palattuaan asuntoon 53-vuotias oli viiltänyt Seija Mörön kaulan auki parikymmentäsenttisellä keittiöveitsellä niin syvältä, että ruokatorvi katkesi ja molemmat kaulavaltimot leikkaantuivat. Seija Mörö kuoli muutamassa kymmenessä sekunnissa.

Lue lisää syytetyn kertomuksesta oikeussalista tästä:

53-vuotias oli vienyt pienikokoisen Mörön ruumiin kylpyhuoneeseen ja pessyt sen. Nainen vei ruumiin autollaan Porvoon Tolkkisiin, josta sen lopulta löysi harrastelijakalastaja. Ruumiin löytöpaikka näkyy allaolevissa valokuvissa.

Kiisti murhan

53-vuotias nainen kiisti murhan, mutta myönsi tapon. Syytteessä esitetty tapahtumien kulku perustuu pitkälti syytetyn kertomukseen, jota poliisin teknisen tutkinnan tulokset tukevat.

- Hän oli valmistanut unilääkkeen itselleen. Hänellä oli itsetuhoisia ajatuksia, puolustusasianajaja Aarno Arvela lausui.

Arvela vetosi myös siihen, että teko ei ollut poikkeuksellisen raaka tai julma, koska Mörö oli 53-vuotiaan viiltäessä kaulaa tiedottomassa tilassa ja kuolema tuli nopeasti.

Alla keskusrikospoliisin valokuvia ruumiin löytöpaikalta Porvoosta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.