Mainos

Syyttäjä: Aarnio järjesti MORE-jengiläiset uhkailemaan huumejutussa vangittua miestä

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan Jari Aarnio järjesti kaksi MORE-jengiläistä välittämään uhkauksia huumeiden takia vangitulle miehelle, jotta tämä muuttaisi kertomuksia ns. tynnyrijutussa. Uhkaukset välitettiin asianajajan kautta. 

Valtakunnansyyttäjänvirasto päätti tänään nostaa lisää syytteitä Jari Aarniota vastaan. Samalla se teki kuitenkin syyttämättäjättämispäätöksiä, joista epäilty uhkailukuvio ilmenee.

Syyttäjän käsityksen mukaan Jari Aarnio antoi uhkauksista toimeksiannon Keijo Vilhuselle, joka puolesta järjesti kaksi MORE-jengiläistä käymään helsinkiläisasianajajan luona.

Asianajajalle ilmoitettiin, että tämän päämiehestä tehdään tekaistut insestisyytteet ja perhe tapetaan, jos päämies ei muuta kertomustaan oikeudenkäynnissä. Asianajaja piti välittää tieto vankilassa olleelle päämiehelleen.

Tämä tapahtui 4. syyskuuta 2012.

Samana päivänä kun uhkaus saatettiin asianajajan tietoon, syyttäjän käsityksen mukaan Aarnion johtama huumepoliisi siirrätti United Brotherhood-jengiläisen Pasilan poliisivankilasta erikoisjärjestelyin Vantaan vankilaan uhkausten kohteeksi joutuneen miehen naapuriin.

Syyttäjän mukaan tarkoituksena oli tehostaa uhkausta.

Asianajaja välitti puheen. Uhattu muuttikin uhkausten takia esitutkinnassa antamiaan kertomuksia.

Aarnio ja Vilhunen ovat kiistäneet rikosepäilyt. 

Tietojen välitystä tutkinnasta

Syyttämättäjättämispäätöksessä kerrotaan myös Aarnion yhteistyöstä erään toisen asianajajan kanssa. Tämä asianajaja oli myös mukana tynnyrijutussa.

Asianajaja kertoi poliisikuulusteluissa, että Aarnio oli välittänyt hänelle tietoja tynnyrijutun tutkinnasta, koska oli pitänyt kolmea krp:n epäilemää miestä syyttömänä. Asianajaja oli välittänyt Aarnion kertomia tietoja eteenpäin uhatun miehen avustajalle.

Tämän uhatun miehen mukaan yksi viesteistä oli ollut sellainen, että ”poliisi ei tiedä toukokuun kahdesta tynnyristä mitään”. Toisen viestin mukaan Hollannin pään epäilty ei puhu mitään.

Aarniota epäillään satojen kilojen hasisjutun päätekijäksi. Siinä hasista tuotiin tynnyreissä Hollannista. Sen oikeuskäsittely alkaa toukokuussa.

Molempia asianajajia epäiltiin uhkailujutussa rikoksesta, mutta heidän osaltaan apulaisvaltakunnansyyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.