Mainos

Syytetty kiistää insuliinisurmat

Murhasta ja murhan yrityksestä sekä kahdesta pahoinpitelyn yrityksestä syytetty sairaanhoitaja on kiistänyt oikeudessa kaikki syytteet. Myös aiemmin poliisitutkinnassa hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Oikeuskäsittely aloitettiin Tampereella aamulla vauvan saamasta insuliinin yliannostuksesta, josta syyttäjä vaatii syytetylle rangaistusta murhan yrityksestä. Syyttäjän mukaan teon motiivina oli syytetyn vihamielisyys lapsen äitiä, syytetyn kälyä, kohtaan. Pieni poika oli tapahtuma-aikana kahdeksan kuukauden ikäinen. Hänet vietiin viimekesäisistä perhejuhlista sairaalaan, missä lääkäri totesi hänen verensä insuliinipitoisuuden luonnottoman suureksi ja teki rikosilmoituksen. Sairaanhoitaja oli mukana sukujuhlissa.

Murhan uhri taas oli iäkäs kehitysvammainen nainen. Hän asui Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä, missä syytetty oli töissä viime vuoden kesällä.Murha tehtiin syyttäjän mukaan lääkeinsuliinilla.

Poliisi tutki myös keski-ikäisen kehitysvammaisen miehen kuolemaa murhana, mutta syyttäjä piti näyttöä niin riittämättömänä ettei nostanut syytettä. Valtionsyyttäjä Anu Mantila kertoi tiedotusvälineille, ettei uhrista löytynyt insuliinimäärä riittänyt näytöksi.

Kaksi pahoinpitelyn yritystä syytetty teki syytteiden mukaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa viime vuoden kesällä. Syyttäjän mukaan hän antoi kahdelle vaikeasti kehitysvammaiselle miehelle suun kautta heidän lääkitykseensä kuulumattomia lääkkeitä. Molemmat joutuivat sairaalahoitoon.

Syytteiden käsittelylle oikeudessa on varattu aikaa pitkälle lokakuuhun. Yksityiskohtainen todistelu aloitetaan huomenna. Ensiksi käsitellään syyte lapsen murhayrityksestä.

Poliisin esitutkintapöytäkirjoja on kaikkiaan reilusti yli tuhannen sivun verran. Suurin osa aineistosta - se, mikä liittyy Ylisen kuntoutuskeskuksen tapahtumiin - on kuitenkin oikeuden päätöksellä julistettu salaiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.