Syötkö aina kerralla liikaa? Näiden vinkkien avulla osaat lopettaa ajoissa

Kun mielesi tekee vielä syödä, vaikka vatsa tuntuukin jo täydeltä, ota seuraavat vinkit avuksesi.

Annoskokojen säätely on avainasemassa monipuolisessa ja terveellisessä ruokavaliossa. Joskus voi kuitenkin olla vaikeaa lopettaa syömistä, jos mielesi tekee ottaa lisää ruokaa, sillä aivot reagoivat vatsaa myöhemmin kylläisyyden tunteeseen. Kun sinusta alkaa tuntua, että olet täynnä, seuraavat niksit auttavat kertomaan aivoillekin aterian olevan ohi.

Piparminttu avuksi: Nauti aterian jälkeen pala kovaa minttukarkkia, minttupastilli, purukumi, minttuteetä tai huuhtele suu suuvedellä. Mikä tahansa mintunmakuinen auttaa aterian jälkeen, sillä piparminttu vähentää ruokahalua vahvan tuoksunsa vuoksi. Se siis on hyvä apu mielihalujen säätelemisessä.

Nouse ylös ja liiku: Paras tapa, jolla vihjaat keholle, että on aika lopettaa syöminen? Vaihda paikkaa. On vaikea jatkaa syömistä, jos ei ole enää ruoan lähellä. Siirry keittiöstä olohuoneeseen ja keksi muuta tekemistä. Vielä parempi, jos lähdet kävelylle, kun ateria on ohi.

Ota hieman jotain makeaa: Joskus vain ruokalusikallinen jotain makeaa auttaa hillitsemään syömistä. Sen sijaan, että tarttuisit keksiin, valitse terveellinen, nestepitoinen ruoka, joka auttaa kylläisyyden tunteen tuomisessa. Kokeile kourallista marjoja, vesimelonin palaa tai lusikallista granaattiomenan siemeniä.

Tee suunnitelmia: Jos sinulla on jotain tekemistä aterian jälkeen, huomaat että on helpompaa olla ottamatta lisää ruokaa ja lopettaa, kun olo tuntuu täydeltä. Sen ei tarvitse olla mikään suuri tehtävä. Riittää, että olet suunnitellut soittavasi ystävällesi tai pakkaavasi jumppavaatteet seuraavalle päivälle.


(MTV3)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja