Mainos

Ei ruokaa joka päivä - työttömän Ninan koskettava tarina herätti auttamisen halun

MTV Uutiset kertoi nettisivuillaan koskettavan tarinan työttömästä Ninasta, joka syö vain parina päivänä viikossa, mikäli lapsilta jää jotain ruokaa. Nelihenkisen perheen tilanne herätti monet ihmiset auttamaan.

Työtön Nina: Parina päivänä viikossa syön vain, jos lapsilta jää jotain

Kontulassa asuva Nina on tottunut venyttämään euroja, jotta perheen lapset saisivat syödäkseen. Nina joutuu tinkimään omasta syömisestään viikottain, kun rahat eivät riitä.

MTV.fi 26.5.2014 Lue koko juttu tästä

Ninan tarinan julkaisemisen jälkeen sähköpostiini tuli yhteydenottoja henkilöiltä, jotka olivat joutuneet Ninan tavoin tinkimään syömisestä työttömyyden vuoksi.

"Olen itsekin joskus ollut hieman samantyylisessä tilanteessa, vaimoni kanssa söimme vain joka toinen päivä, jotta lapsemme sai tarpeeksi ruokaa, minä olin työttömänä parisen vuotta. En missään nimessä ole mikään rikas, mutta meidän asiat ovat aika mukavalla mallilla, joten eiköhän siitä hieman riittäisi myös Ninalle."

Perheen tilanne herätti auttamisen halun, eikä asiaa voinut ohittaa pelkällä klikkauksella.

"Olemme vaimoni kanssa auttaneet spontaanisti vähävaraisia ja puutteessa eläviä ihmisiä jo vuosien ajan. Nyt kolahti tämä Ninan kohtalo, josta luimme äsken netistä. Emme halua asialle julkisuutta, vaan tekisimme sen vain, kuten olemme tehneet aiemminkin. Hyvä teko on tehtävä tässä ja nyt. Yleiseen hyvään pakenee konna ja hullu."

 

Apua haluttiin jakaa kaikessa hiljaisuudessa

Usealle auttajalle oli tärkeää antaa hyvän kiertää ilman suurta julkisuutta. Myös julkisuudesta tunnetut henkilöt halusivat auttaa hiljaisesti.

"Haluaisin auttaa. Olisi lahjoitettavaa tavaraa ja pientä rahallista avustusta antaa. Teen sen ihan hiljaa ilman julkisuutta."

"Itseänikin on autettu silloin 1990-luvulla, jolloin olin työttömänä, joten annetaan asian kiertää. Toivottavasti löytyisi toisiakin ihmisiä siellä sun täällä, joilta kenties heltiäisi jokunen euro, jollekin joka sitä tarvitsi."

Halu auttaa on vetänyt ihmisiä vapaaehtoistyöhön. Pelastettujen kohtalot ovat jääneet mieleen ja koskettaneet.

"Olenkin nykyään seurakunnan vapaaehtoistyössä nuorten raha-asioitten auttajana. Sen kautta olen pelastanut useita. Erityisesti tulee mieleen 25-vuotias poika, joka oli ollut 9 vuotta ilman töitä ja koulutusta (missä on alle 30-vuotiaan nuorisotakuu). No sain järjestettyä hänen raha-asiat srk:n avulla kuntoon ja töitä rakennuksilla. Kun itsetunto tätä myötä koheni, hän löysi tyttöystävän ja nyt he asuvat yhdessä ja poika aloitti opiskelut, jotta saisi itselleen ammatin."

Auttaminen toi hyvää mieltä

Ilo siitä, kuinka pienelläkin asialla voi tukea ja parantaa vaikeuksissa olevan elämää - ehkä jopa muuttaa sen kokonaan - on auttajille riittävä palkinto. 

"Antamisen ilo on mielestäni suurempi kuin saamisen ilo. On hienoa ja kivaa tehdä jokin ihminen avustuksen myötä hyvälle mielelle, ilon tuottaminen on mukavaa ja hienoa."

"Sain häneltä kiitospostia kiitteli sydämensä pohjasta. Mukavaa, että lahjani auttoi heitä."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.