Mainos

Syö näitä ennen bileitä – suojaat vatsaasi alkoholilta

Saatko usein vatsavaivoja alkoholipitoisen perjantai-illan jälkeen? Tilaa seuraavalla kerralla baarissa mansikkadaiquiri.

Espanjalaistutkimuksen mukaan mansikat voivat nimittäin suojella vatsaonteloa alkoholin huonoilta vaikutuksilta. Tutkimustuloksista toivotaan olevan apua tulevaisuudessa myös vatsahaavojen hoidossa.

Tutkijat antoivat etanolia laboratoriorotille ja huomasivat, että mansikkauutetta 10 päivää syöneiden rottien vatsan limakalvo kärsi huomattavasti vähemmän vahinkoja.

– Mansikoiden positiivinen vaikutus ei ole ainoastaan yhteydessä niiden antioksidatiivisiin kykyihin, vaan myös siihen, että marjat aktivoivat kehon omia puolustusentsyymejä sekä antioksidantteja, Barcelona yliopiston tutkija Sara Tulipani totesi.

Tutkijoiden mukaan mansikkapitoinen ruokavalio voi estää mahalaukun sairauksia sekä hidastaa vatsahaavan muodostumista. Tutkija Maurizio Battinon mukaan tutkimuksen tarkoituksena ei ole ollut selvittää keinoja, miten humalatilaa voi lievittää. Battinon mukaan vatsahaavat tarvitsevat suojaavaa lääkitystä antioksidanttisilla vaikutuksilla ja mansikat voivat olla tähän oikea vastaus.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.